Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

Deprem Gündemi ve Bilgi Paylaşımı [2024]

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2024 yılının deprem gündemi ve bilgi paylaşımı konusu açılmıştır.

Kaynaklar
AFAD ve Kandilli Rasathanesi. Forumda büyüklük, konum ve rakam yazılmaz.

Bu yılın gündemi
Geçen yılın acı deneyimi, hazırlığın ne kadar hayati olduğunu hepimize gösterdi. Bu yıl forumda şu başlıklara odaklanmayı öneriyorum:
  • Bina güvenliği: binamızın hangi yönetmelikle yapıldığını öğrenmek, uzman değerlendirmesi süreçleri.
  • Mahalle dayanışması: gönüllü arama kurtarma eğitimleri, afet gönüllülüğü.
  • Psikolojik dayanıklılık: deprem kaygısıyla baş etmek, çocuklarla deprem hakkında konuşmak.
  • Hazırlık: yenilenen çantalar, aile planları, tatbikatlar.

Bir rica
Geçen yıl yaşanan kayıpların acısı hâlâ taze. Bu başlıkta yazarken, bölgede yakınlarını kaybetmiş üyelerimizin de bizi okuduğunu unutmayalım. Tartışmalarımızı suçlama ve öfke diliyle değil, hazırlık ve dayanışma diliyle sürdürelim. Siyasi ve güncel polemik içeren mesajlar düzenlenecektir.

Kurallar aynı: tahmin yok, kaynaksız rakam yok, saygı esastır.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 6 üye:
  • NazlicanAkbas01, ahmetb80, Azra_meteo, caglar.yuksel, bartinmeteo226, Radarcan
Vds satın al
Kapadokya'da mahallemizde bir afet gönüllüleri eğitimine katıldım. Temel ilk yardım, yangın söndürücü kullanımı ve hafif arama kurtarma konularını öğrendik. Herkesin böyle bir eğitim alabileceği resmi programlar var, araştırmanızı öneririm.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • EnsembleEce, gokyuzuArzu
Bugün yıl dönümü. Bölgedeki arkadaşlarımızı ve kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum. Bir yılda neler değişti diye düşünürken en çok hazırlık kültürünün arttığını görüyorum.
[-] kilic58 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • fatihkar
(06.02.2024, 20:15)kilic58 Yazdı: Bugün yıl dönümü. Bölgedeki arkadaşlarımızı ve kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum. Bir yılda neler değişti diye düşünürken en çok hazırlık kültürünün arttığını görüyorum.
Rahmetle anıyoruz. Şehrimiz yavaş yavaş ayağa kalkıyor. Hepinizin gösterdiği dayanışmayı hiç unutmayacağız.
Kahramanmaraş | Kıyıda yağmur, yaylada kar, arada 40 km. | Kar kotu metreyle yazılır.
[-] TorosKar adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • bulent_antalya, yeliz97, AnkaraSinoptik
Çocuklarla deprem hakkında konuşmak üzerine: korkutmadan, oyun ve tatbikat şeklinde anlatmak çok işe yarıyor. Biz evde "çök-kapan-tutun" oyununu haftada bir oynuyoruz, küçük olan artık masanın altına saniyeler içinde giriyor.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • fidan83, yagmur_Meral
Deprem kaygısı yaşayanlar için bir not: ben uzun süre her küçük titreşimde uyanıyordum. Bir uzmandan destek almak çok iyi geldi. Kaygının normal olduğunu ama hayatımızı yönetmemesi gerektiğini öğrendim.
(12.09.2024, 21:05)fidan83 Yazdı: Deprem kaygısı yaşayanlar için bir not: ben uzun süre her küçük titreşimde uyanıyordum. Bir uzmandan destek almak çok iyi geldi. Kaygının normal olduğunu ama hayatımızı yönetmemesi gerektiğini öğrendim.
Paylaşımınız için teşekkürler. Afet sonrası kaygı çok yaygın ve destek almak güçlü bir adımdır. Resmi sağlık kuruluşlarının psikososyal destek hizmetleri olduğunu da hatırlatalım.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • KarAvcisi34, elvank105, keremk58
Okulumuzda bu dönem yapılan tatbikatta öğrenciler çök-kapan-tutun hareketini çok hızlı uyguladı. Geçen yıla göre herkes daha ciddi ve daha sakindi. Öğretmen olarak bu değişimi görmek umut verici.
Araç termometresi gözlemcisi, resmi ölçüm değildir
[-] Sinoptiknazim adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • AksarayHavasi
2024 konusu kapatılıyor. Bu yıl hazırlık ve dayanışma üzerine çok değerli paylaşımlar yaptınız, teşekkürler. 2025 konusu 1 Ocak'ta açılacak.
[-] HavaAdmin adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • Hulya_76, rizaoztas, havacibulent