06.09.2026, 17:20
Merhaba, yaz boyunca not tuttum; sezon kapanırken paylaşayım. Haziran-Ağustos 2026 arasında forumda takip ettiğimiz, içinde 'dolu' ifadesi geçen 14 sarı kod uyarısını, forum gözlemleri ve MGM bültenleriyle karşılaştırdım. Amaç MGM'yi yargılamak değil, kendi gözlem ağımızın uyarıları ne kadar doğrulayabildiğini görmek.
Yöntem: Uyarı kapsamındaki illerde forumda en az bir üye dolu bildirmişse veya MGM bülteninde dolu geçiyorsa 'tuttu'; yalnızca sağanak varsa 'kısmen'; hiçbir bildirim yoksa 'tutmadı'.
Ham sonuç: 7 tuttu, 4 kısmen, 3 tutmadı. Yani %50 tam isabet.
Ancak bir sorun var ve baştan söyleyeyim: 'tutmadı' dediğim üç uyarının hepsi forumda gözlemcimizin olmadığı bölgeler. Yani belki tuttu, biz görmedik. Bu tabloyu nasıl daha adil hale getiririz? Eleştiri bekliyorum.
Yöntem: Uyarı kapsamındaki illerde forumda en az bir üye dolu bildirmişse veya MGM bülteninde dolu geçiyorsa 'tuttu'; yalnızca sağanak varsa 'kısmen'; hiçbir bildirim yoksa 'tutmadı'.
Kod:
No Tarih Bölge / iller Sonuç Not
1 03.06 İç Anadolu (Ankara, Konya) tuttu Polatlı 2 cm dolu
2 09.06 Doğu Anadolu (Erzurum, Kars) tuttu PalandokenKar bildirdi
3 14.06 Marmara iç (Bursa, Bilecik) kısmen yalnız sağanak
4 21.06 Kapadokya (Nevşehir, Kayseri) tuttu Ürgüp 1,5 cm
5 27.06 Ege iç (Denizli, Uşak) tutmadı bildirim yok
6 05.07 İç Anadolu (Ankara) tuttu Çankaya 1 cm
7 12.07 Kapadokya (Nevşehir) tuttu Ürgüp 2 cm, foto
8 16.07 Doğu Karadeniz iç (Gümüşhane) kısmen sağanak
9 22.07 Doğu Anadolu (Van, Ağrı) tutmadı bildirim yok
10 29.07 Marmara (İstanbul, Kocaeli) tuttu Kartepe eteği
11 08.08 İç Anadolu (Sivas, Yozgat) kısmen sağanak
12 15.08 Ege iç (Afyon, Kütahya) tutmadı bildirim yok
13 23.08 Doğu Anadolu (Erzurum) tuttu Palandöken 1 cm
14 30.08 Batı Karadeniz (Bolu) kısmen sağanakHam sonuç: 7 tuttu, 4 kısmen, 3 tutmadı. Yani %50 tam isabet.
Ancak bir sorun var ve baştan söyleyeyim: 'tutmadı' dediğim üç uyarının hepsi forumda gözlemcimizin olmadığı bölgeler. Yani belki tuttu, biz görmedik. Bu tabloyu nasıl daha adil hale getiririz? Eleştiri bekliyorum.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)