Konu: 53
Alınan Beğeni: 490 mesajda 2.644
Verilen Beğeni: 305
Teknoloji forumunda oyun sohbeti de dönüyordu, yönetim 'genel oyun sohbeti sohbet forumuna, cihaz ve donanım teknolojiye' dedi; bu konu o yüzden açıldı.
Kapsam: Bilgisayar, konsol, mobil ve masa oyunları. Hangi oyunu oynuyorsunuz, ne önerirsiniz, hava ve doğa temalı oyunlarda gerçekçilik nasıl?
Kurallar:- Korsan bağlantı, hile, hesap alım-satımı yok.
- Fiyat yazabilirsiniz, mağaza bağlantısı yazamazsınız.
- Kişi adı (yayıncı, oyuncu) tartışması yok.
- Donanım soruları (ekran kartı, kulaklık) Teknoloji forumuna.
Kendi katkım: Uçuş simülasyonu oynuyorum; en çok sevdiğim tarafı gerçek zamanlı hava verisi kullanması. Bursa üzerinde uçarken bahçedeki istasyonumun ölçtüğü rüzgar yönüyle oyundaki rüzgar yönü aynıydı, yani o hava verisini bir yerden alıyorlar. Bulut katmanları 850 hPa civarında oluşuyor, inversiyon altındaki pusu bile görüyorsunuz. Bir hava meraklısı için simülasyon değil, gözlem aracı.
Bir de çiftlik simülasyonu oynuyorum; oradaki hava sistemi tamamen rastgele, Temmuz'da kar yağdı, oyunu kapattım.
Siz ne oynuyorsunuz?
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 13 üye:IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını 13 üye beğendi
• EgeMeltem, tamery349, BayramS03, gulbahar558, Burcu_74, Sinoptikmert, rustue87, UzunVadeciMert, dogan67, polatk, cemc, Fatma346, bayburthavasi

Konu: 0
Alınan Beğeni: 116 mesajda 131
Verilen Beğeni: 156
Uçuş simülasyonundaki hava verisini ben de fark ettim; İstanbul'a inerken lodos günü oyunda da lodos vardı, pist yönü bile ona göre değişti. Bunun dışında strateji oyunları oynuyorum, kış mevsiminin ordulara etkisini modelleyen bir tane var, kar yağınca birimler yavaşlıyor. Gerçekçilik ne kadar bilmiyorum ama Boran haftasında çok anlamlı geldi.
Modeller tahmin eder, gökyüzü karar verir.
Konu: 19
Alınan Beğeni: 357 mesajda 1.179
Verilen Beğeni: 120
Fırtına avcılığı simülasyonu oynayan var mı? Hücre gelişimini takip edip hortumu belirli mesafeden filme çekiyorsunuz; radar ekranı ve süper hücre yapısı şaşırtıcı derecede doğru, kanca ekosunu görünce yerini değiştiriyorsunuz. Gerçek hayatta CAPE ve shear'e baktığım gibi oyunda da bakıyorum. Sezon dışında konvektif özlemi böyle gideriyorum. Fiyatı orta seviye, platform PC.
İzmit | CAPE tek başına fırtına değildir, shear lazım. | Oraj takip: Nisan-Ekim
Alınan Beğeni: 49 mesajda 62
Verilen Beğeni: 72
Katılıyorum 👍 Takipteyim.
Gökyüzüne bakmayı unutmayın.
Alınan Beğeni: 19 mesajda 21
Verilen Beğeni: 61
Masa oyunu tarafından katkı: Arkadaşlarla oynadığımız bir hayatta kalma masa oyununda hava kartları var; 'tipi' kartı çıkınca herkes bir tur bekliyor. Kar Avcısı ile oynasak her turda tipi kartı isterdi. Kışın kar beklerken evde arkadaşlarla oynayacak masa oyunu öneren var mı? Tercihen 4-6 kişilik.
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
Konu: 151
Alınan Beğeni: 755 mesajda 5.037
Verilen Beğeni: 325
Bir mobil oyun keşfettim: Şehir kuruyorsunuz ve iklim değişiyor, sel ve kuraklığa göre planlama yapıyorsunuz. Oyunun hava modeli basit ama şehir planlaması ile drenaj arasındaki ilişkiyi güzel anlatıyor. On saat oynadıktan sonra kendi şehrimin dere yataklarına bakmaya başladım. Fiyatı ücretsiz, reklamlı; reklamlarda hava uygulaması çıkıyor, ironik.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
Alınan Beğeni: 27 mesajda 27
Verilen Beğeni: 100
Harika paylaşım, teşekkürler 🙏
Kış gelir, biz hazırız.
Alınan Beğeni: 10 mesajda 11
Verilen Beğeni: 47
Evet, sakin dönemde bile konuşacak çok şey çıkıyor bu forumda.
Konu: 55
Alınan Beğeni: 436 mesajda 2.175
Verilen Beğeni: 351
Fotoğraf modu olan açık dünya oyunlarında gökyüzüne bakmak alışkanlık oldu; bazı oyunlarda bulutlar hacimsel, cumulus'un tabanı düz, tepesi karnabahar gibi, gerçekçi. Bir tanesinde gün batımında altocumulus'un altı turuncuya dönüyordu, ekran görüntüsü aldım, gerçek fotoğraflarımın yanına koydum, ayırt etmek zor. Oyunun adını yazmıyorum, reklam olmasın; medya forumunda sorarsanız özelden söylerim.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
Alınan Beğeni: 58 mesajda 72
Verilen Beğeni: 117
Kış geldi, evde geçirilen akşamlar arttı. Dört kişilik, kooperatif, sakin bir oyun arıyorum; savaş yok, yarış yok, birlikte bir şey inşa etmek gibi. Yukarıda önerilen çiftlik simülasyonuna baktım ama Temmuz'da kar yağıyor dediğiniz için tereddüt ettim. Kar Temmuz'da yağınca oyunu kapatan başka var mı, yoksa sadece Halil mi?
Kars için kar günü sayacı: sıfırlandı.

Konu: 53
Alınan Beğeni: 490 mesajda 2.644
Verilen Beğeni: 305
(30.11.2024, 22:12)Radartuncay Yazdı: Kış geldi, evde geçirilen akşamlar arttı. Dört kişilik, kooperatif, sakin bir oyun arıyorum; savaş yok, yarış yok, birlikte bir şey inşa etmek gibi. Yukarıda önerilen çiftlik simülasyonuna baktım ama Temmuz'da kar... Sadece ben değilim, Kar Avcısı da 'kar' kelimesini görünce açıp, Temmuz olduğunu görünce kapatmış, kendisi anlattı. Kooperatif için: Bir grup insanın ıssız bir adada hava istasyonu ve sığınak kurduğu bir yapım var, dört kişi, sıra tabanlı, sakin; hava sistemi mevsimlere uygun, Temmuz'da kar yağmıyor, kontrol ettim. Fiyat orta, PC ve konsol. Kışın iyi gider.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
Konu: 42
Alınan Beğeni: 416 mesajda 1.903
Verilen Beğeni: 372
Konu dört yaşında, hâlâ açık, güzel. Yeni katkım: Yelken simülasyonu. Gerçek rüzgar verisiyle okyanus yarışı yapıyorsunuz, rota seçimi tamamen tahmine dayalı; GFS'e göre rota çizen ile ECMWF'ye göre çizen farklı yerden geçiyor ve üç gün sonra kim haklıymış ortaya çıkıyor. Kemal'le bir yarışa girdik, o ECMWF'yi seçti, ben GFS'i, o kazandı, itiraf ediyorum. Yazın rüzgar sezonunda oynanmaz, kışın oynanır.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
|