Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Fıkra, Karikatür, Mizah Paylaşım Konusu (GENEL)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Model konularında iğnelemelerimi tehlikeli bulan yönetim, mizahı bir yere toplayalım dedi; bu konu böyle doğdu.

Kurallar:
  • Kişi, kurum çalışanı, siyasetçi, din, etnik köken mizahı yok. Kendimizle ve hava ile dalga geçiyoruz.
  • Karikatür paylaşırken görsel yükleyemiyoruz (forum politikası), o yüzden karikatürü kelimelerle anlatın; bazen daha komik oluyor.
  • Fıkralar kısa, argo yok.
  • Meteoroloji dışı mizah serbest ama siyasetin kenarından bile geçmesin.

Açılış fıkrası:

Bir karsever ölmüş, öbür dünyaya gitmiş. Melek sormuş: 'Cennet mi, cehennem mi?' Karsever: 'Cennette kar var mı?' Melek: '850 hPa'da -8, poyraz sürekli, her gece 20 cm.' Karsever: 'Peki cehennemde?' Melek: 'Orada da ECMWF her run'da kar veriyor ama hiç yağmıyor.'

Karikatür (kelimelerle): Bir adam balkonda termometreye bakıyor, üzerinde yazı: 'Çatı, güneş, 14:00.' Alt yazı: 'Rekor!'

Sıra sizde. Beğeni butonu var, kullanın; en çok beğenilen mizah yıl sonunda bu konunun ilk mesajına yazılır.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:
  • okurk, umit86, BayramS03, Meteozeki, serkan_00, sakaryameteo648, erhank63, EgeMeltem, SaadetFirtina, karali, leventg328, KaradenizYagmur
Alıntı
Cehennem tarifi bana çok tanıdık geldi, 2019 kışını yaşadım. Benden:

Karsever eşine: 'Bu gece kar yağacak, uyuma.' Sabah eşi: 'Yağdı mı?' Karsever: 'Yağdı, Çekmeköy'de 2 cm, ama sadece arabanın üstünde.' Eşi: 'Yani?' Karsever: 'Yani yağdı.'

Gerçek hikâye, isim vermiyorum, ben değilim.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
[-] KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • efeates, cahit730
Alıntı
Karikatür kelimelerle: İki adam bankta oturuyor, gökyüzü kapkara, şimşek çakıyor. Biri telefona bakıyor: 'Uygulama yüzde 10 yağış ihtimali diyor.' Diğeri ıslanmış: 'Yüzde 10 bizmişiz.' Bu karikatürü bir yerde görmüştüm, kaynağını bilmiyorum, kelimelerle anlatınca telif sorunu olmaz herhalde.
Yağmur duası kabul olan bahçe sahibi.
Mobil cihazdan yazıyorum, kısa cevaplar için kusura bakmayın
[-] kar_Hazal adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • karatast
Alıntı
Egeli fıkrası: İzmirli kar yağdığını duymuş, arkadaşını aramış: 'Bornova'ya kar yağıyormuş, doğru mu?' Arkadaşı: 'Doğru, iki tane yağdı, bir tanesi eridi.'

Bir de rüzgar mizahı: Alaçatı'da sörfçü arkadaşa 'bugün rüzgar kaç knot' diye sordum, 'yeter' dedi. Ölçü birimi olarak kabul ediyorum.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
[-] EgeliRuzgar adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • HavaAdmin, ayhan_77, bulutyeliz
Alıntı
Antalya'dan: Turist rehbere sormuş, 'Antalya'da hava nasıl?' Rehber: 'Gölgede 36, güneşte gölge yok.'

Rekor mizahı: Sosyal medyada araba termometresi 49 derece gösteren fotoğraf. Altına yazdım: 'İstasyon adı, sensör yüksekliği, saat?' Cevap: 'Kaportanın üstü, 0 metre, 15:00.' Rekor kabul.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.
[-] SicakDalga07 adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • BulutKovalayan, aktass62, gokyuzuHacer
Alıntı
Bu arada, Çok faydalı bir mesaj, kaydettim.
Ölçmediysen görmemişsindir.
Alıntı
İstasyon sahibi mizahı: Eşim 'dışarısı kaç derece' diye sordu. 'Hangi sensör' dedim. 'Ne demek hangi sensör?' 'Bahçe 2 m: 11,4; çatı: 13,1; toprak 10 cm: 12,0; araba: 15.' 'Kazak giyeyim mi?' 'Ensemble ortalaması giy diyor.' Evde artık hava sormuyor.

Bir de gerçek karikatür fikri: Bir adam yağış ölçere bakıyor, üzerinde kuş oturuyor. Alt yazı: 'Kalibrasyon hatası.'
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
[-] IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • serhat_zonguldak, ahmetb80
Alıntı
Sağ olun arkadaşlar, bu konuda bir şey öğrenmeden çıkmıyorum.
[-] alp.toprak adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • serkan_00
Alıntı
Evet, sakin dönemde bile konuşacak çok şey çıkıyor bu forumda. Herkese iyi akşamlar.
Sinoptik harita okumak bir sanattır.
[-] sefak adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • SaadetFirtina
Alıntı
Boran haftası mizahı: Eşim 'kar ne zaman biter' diye sordu. 'GFS Perşembe diyor, ECMWF Cuma.' 'Sen ne diyorsun?' 'Ben bitmesin diyorum.' Üç gün küstü. Ayrıca sokakta kar küreyen komşu bana 'sen forumdaydın ya, haber vereydin' dedi; haber verdim, on gün önce, okumamış.
Bir termometre, bir defter, bir ömür.
Araç termometresi gözlemcisi, resmi ölçüm değildir
Alıntı
Erzurum fıkrası: İstanbullu Erzurum'a gelmiş, -28'de sormuş: 'Burada kış nasıl geçiyor?' Erzurumlu: 'Kış mı? Daha başlamadı, bu sonbaharın sonu.'

Bir tane daha: Erzurumlu İstanbul'a gitmiş, İstanbullu 'bugün çok soğuk, -2' demiş. Erzurumlu ceketini çıkarmış: 'Nihayet biraz serinledi.'
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi
[-] PalandokenKar adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • cahit730, UzunVadeciMert
Alıntı
Doğru söze ne denir. Kolay gelsin.
[-] barank adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • hakan_hava
Alıntı
Evet, her şey tam da böyle. 👍
Dolu geldiğinde araba kapalıda olsun.
Alıntı
Bence de öyle, acele etmemek lazım. Yanılıyorsam düzeltin.
Fotoğraflar telefon kamerasıyla, düzenleme yok
Alıntı
Dolu mizahı: Kocaeli'de dolu yağdı, komşu arabasını battaniyeyle örttü. Sonra battaniyeyi de örttü. Sonra kendisi de örtünün altına girdi. Sordum, 'CAPE yüksekmiş, forumda okudum' dedi. Konvektif Can'ın etkisi sokağa inmiş.
Raspberry Pi + BME280 ile kendi kurduğum istasyon
Alıntı