08.11.2025, 20:07
Kartalkaya'da tesisler hazırlanırken Batı Karadeniz için kış beklentilerini toplayalım.
Öncü sinyaller
Benim beklentim
Sohbet sorusu
Kartalkaya'nın sezon en yüksek kalınlığı kaç olur? Bolu merkezde en yüksek kar kaç cm? Kastamonu'nun en düşük sıcaklığı? Tahminlerinizi yazın, Mart'ta karne açacağım.
Yolcular için
Kışlık lastik, zincir, battaniye, termos. Bolu Dağı'nı geçecekseniz bu dörtlü arabada olsun.
Karne kuralları
Kartalkaya için esas değer tesis duyurusundaki sezonun en yüksek kalınlığı, Bolu merkez için forumdaki kar tahtası ölçümleri, Kastamonu için ise forumdaki istasyon ve resmi değerlerin düşük olanı olacak. Tahminler 1 Aralık'a kadar düzenlenebilir.
Öncü sinyaller
- ENSO: Zayıf La Niña, kış ortasında nötre dönüş.
- Karadeniz yüzey sıcaklığı: normalin 1 derece üstünde. Kıyı için deniz etkili kar potansiyeli yüksek, ama erken kışta yağmur olarak düşer.
- QBO doğulu faz: kış ortasında soğuk dalgası ihtimalini artırır.
- Geçen kış (Tipi) Kartalkaya'da 180 cm ile çok iyi geçti.
Benim beklentim
- Aralık: Kartalkaya'da iyi başlangıç, Bolu merkezde 1-2 kar sabahı.
- Ocak sonu-Şubat başı: Bir güçlü soğuk dalgası; Bolu merkez 30-40 cm.
- Mart: Erken bahar.
Sohbet sorusu
Kartalkaya'nın sezon en yüksek kalınlığı kaç olur? Bolu merkezde en yüksek kar kaç cm? Kastamonu'nun en düşük sıcaklığı? Tahminlerinizi yazın, Mart'ta karne açacağım.
Yolcular için
Kışlık lastik, zincir, battaniye, termos. Bolu Dağı'nı geçecekseniz bu dörtlü arabada olsun.
Karne kuralları
Kartalkaya için esas değer tesis duyurusundaki sezonun en yüksek kalınlığı, Bolu merkez için forumdaki kar tahtası ölçümleri, Kastamonu için ise forumdaki istasyon ve resmi değerlerin düşük olanı olacak. Tahminler 1 Aralık'a kadar düzenlenebilir.
Bolu, 740 m | Bolu Dağı'nda kar başladıysa yola çıkmadan düşün. | Kartalkaya kalınlık takibi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)