09.11.2025, 20:34
Kış kapıda; Ankara'nın 2025-2026 kışı için beklentileri ve genel sohbeti bu konuda toplayalım. Günlük raporlar yıl konusuna, sezonun genel hikâyesi buraya.
Öncü sinyaller
Benim beklentim
Aralık kuru ve soğuk; Ocak ortası ile Şubat başı arasında bir ya da iki önemli kar dönemi. Ankara merkez için sezon toplam kar gün sayısı 12-18 arası. Kuzey ilçelerde 25 cm'yi aşan tek seferlik bir birikim olasılığını yüzde 40 civarında görüyorum.
Sizin tahmininiz?
Aşağıya kendi tahminlerinizi yazın: sezonun en düşük sıcaklığı, en kalın kar örtüsü (ilçe ile), ilk kar tarihi. Mart'ta konuyu açıp kim yaklaşmış bakarız.
Kurallar
Tahmininizi bir kez yazın, sonradan düzenlemeyin; düzenlenen tahmin karneye girmez. Sayı verin: "soğuk geçer" tahmin değil, "en düşük -13, Pursaklar" tahmindir. Kazananın ödülü, Mart'ta açılacak karne konusunda adının kalın yazılması.
Öncü sinyaller
- ENSO: zayıf La Niña eğilimi. Geçmiş zayıf La Niña kışlarında Ankara'da Ocak-Şubat soğuk dönemleri görece sık.
- Ekim Sibirya kar örtüsü: ortalamanın biraz üzerinde, UzunVadeciMert'in blogunda ayrıntılı.
- QBO: doğulu faza geçiş, polar girdabın zayıflama olasılığını bir miktar artırıyor.
- Kuraklık: 2025 kuraklığı nedeniyle toprak kuru; kuru toprak üzerinde soğuk geceler daha sert geçer.
Benim beklentim
Aralık kuru ve soğuk; Ocak ortası ile Şubat başı arasında bir ya da iki önemli kar dönemi. Ankara merkez için sezon toplam kar gün sayısı 12-18 arası. Kuzey ilçelerde 25 cm'yi aşan tek seferlik bir birikim olasılığını yüzde 40 civarında görüyorum.
Sizin tahmininiz?
Aşağıya kendi tahminlerinizi yazın: sezonun en düşük sıcaklığı, en kalın kar örtüsü (ilçe ile), ilk kar tarihi. Mart'ta konuyu açıp kim yaklaşmış bakarız.
Kurallar
Tahmininizi bir kez yazın, sonradan düzenlemeyin; düzenlenen tahmin karneye girmez. Sayı verin: "soğuk geçer" tahmin değil, "en düşük -13, Pursaklar" tahmindir. Kazananın ödülü, Mart'ta açılacak karne konusunda adının kalın yazılması.
Ankara / Çankaya, 900 m | Kuru soğuk, kısa kar, uzun don. | Önce sinoptik, sonra ilçe.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)