25.09.2026, 19:44
Baştan itiraf: 300. saate bakmamam gerektiğini biliyorum ama baktım. GFS 12z (25 Eylül) çıktısında 8 Ekim civarı için Trakya'da 850 hPa -1 °C, Bulgaristan'ın kuzeyinde kar, Marmara'ya kuvvetli poyraz ve sağanak görünüyor.
Eylül sonu için bu bana çok uç geldi. Sorularım:
Bir de merak ettiğim şey şu: bu haritaları paylaşırken "fantezi" olduğunu bile bile neden hepimiz bakıyoruz? Sanırım sezon öncesi heyecan; Uludağ'a ilk kar genelde Ekim son haftasında düşüyor, ondan önce elimizde model haritasından başka bir şey yok.
Nilüfer / Bursa, 26.09.2026 07:00: 13,1 °C, nem %90, rüzgar sakin, açık. Gece minimum 12,6 °C ile sezon rekoru.
Eylül sonu için bu bana çok uç geldi. Sorularım:
- Bu tür "fantezi run" dediğiniz çıktılar ne sıklıkla tutuyor? Hiç mi?
- Aynı dönem için ECMWF ve ensemble ne diyor, nereden bakabilirim?
- Ekim başında İstanbul'da 850 hPa -1 tarihsel olarak görüldü mü?
Bir de merak ettiğim şey şu: bu haritaları paylaşırken "fantezi" olduğunu bile bile neden hepimiz bakıyoruz? Sanırım sezon öncesi heyecan; Uludağ'a ilk kar genelde Ekim son haftasında düşüyor, ondan önce elimizde model haritasından başka bir şey yok.
Nilüfer / Bursa, 26.09.2026 07:00: 13,1 °C, nem %90, rüzgar sakin, açık. Gece minimum 12,6 °C ile sezon rekoru.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)