Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Yağmurlu Günler İçin Çalma Listesi

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Of'ta yılın 180 günü yağmur yağıyor, bu yüzden yağmurlu gün müziği konusunda kendimi biraz uzman sayıyorum. Bu konuyu, yağmurda dinlenecek müzikleri toplamak için açıyorum.

Yağmurun da türleri var, müziğin de. Benim sınıflandırmam şöyle:
  • Çiseleyen yağmur (0,1-1 mm/saat): Arka planda kalan, sakin, sözsüz müzik. Çalışırken, kitap okurken.
  • Orta şiddetli yağmur (2-5 mm/saat): Çatıda ritim tutan yağmura eşlik eden gitarlı, akustik parçalar.
  • Sağanak (10 mm/saat ve üstü): Güçlü, davullu, orkestral parçalar. Doğa bir gösteri yapıyor, müzik de ona yakışsın.
  • Günlerce süren yağmur: Uzun albümler, tek bir sanatçının bütün bir albümünü baştan sona dinlemek.

Kural hatırlatması: Şarkı sözü paylaşmıyoruz; tür, parça adı ve kısa bir yorum yeterli.

Benim favorim çiseleyen yağmur için: Kemençe ve gitarın birlikte çaldığı sakin bir Karadeniz havası, yavaşlatılmış yorumuyla. Dere sesiyle karışınca bambaşka oluyor. Sağanak içinse klasik müzikten fırtına bölümleri; birçok bestecinin 'fırtına' temalı eserleri vardır, doğanın gücünü orkestra ile anlatan.

Sizin yağmur listenizde ne var?
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
[-] KaradenizYagmur adlı üyenin bu mesajını beğenen 12 üye:
  • ahmetb80, ozlemruzgar, halilk, karsoner, HavaAdmin, AksarayHavasi, zaferKar, ramazanMeteo, sefak, tekirdag84, FilizRuzgar, kar_Nihal
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
Yağmurlu Günler İçin Çalma Listesi - Yazar: KaradenizYagmur - 18.10.2023, 20:33

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası