30.01.2022, 21:04
Merhaba,
Boran haftasının ardından forumda bir sessizlik oldu; kar eridi, raporlar azaldı, herkes bir sonraki sistemi bekliyor. Bu sessizlikte biraz söz paylaşalım dedim. Güzel ve özlü sözler alt forumunun ana konusu burası.
Nasıl paylaşılır?
Ben kendi fotoğraf defterimden başlayayım. Her fotoğrafımın altına bir cümle yazarım, en sevdiklerim şunlar:
'Bulut, gökyüzünün el yazısıdır; aynı cümleyi iki kez yazmaz.'
'Sis bir perde değil, bir davettir: Yakındakine bakmayı öğretir.'
'Şimşeği fotoğraflamak için sabır gerekir; ama önce korkuyu yenmek değil, ona saygı duymak gerekir.'
Ve bir atasözü, çünkü bu forumun ruhunu anlatıyor: 'Damlaya damlaya göl olur.' Her gün yazılan bir iki rapor, beş yıl sonra bir arşiv olur.
Sıra sizde.
Boran haftasının ardından forumda bir sessizlik oldu; kar eridi, raporlar azaldı, herkes bir sonraki sistemi bekliyor. Bu sessizlikte biraz söz paylaşalım dedim. Güzel ve özlü sözler alt forumunun ana konusu burası.
Nasıl paylaşılır?
- Söz kısa olsun; bir iki cümle. Uzun metin, şiirin tamamı, şarkı sözü paylaşılmaz (telif ve okunabilirlik).
- Kaynağını yazın: atasözü, halk deyişi, bir kitaptan kısa alıntı (kitap adıyla), ya da kendi sözünüz.
- Kendi sözlerinizi paylaşmak özellikle teşvik edilir. Bu forumda gökyüzüne bakıp bir şey söyleyen çok insan var.
- Kimseyi hedef alan, kırıcı ya da siyasi göndermeli sözler paylaşılmaz.
Ben kendi fotoğraf defterimden başlayayım. Her fotoğrafımın altına bir cümle yazarım, en sevdiklerim şunlar:
'Bulut, gökyüzünün el yazısıdır; aynı cümleyi iki kez yazmaz.'
'Sis bir perde değil, bir davettir: Yakındakine bakmayı öğretir.'
'Şimşeği fotoğraflamak için sabır gerekir; ama önce korkuyu yenmek değil, ona saygı duymak gerekir.'
Ve bir atasözü, çünkü bu forumun ruhunu anlatıyor: 'Damlaya damlaya göl olur.' Her gün yazılan bir iki rapor, beş yıl sonra bir arşiv olur.
Sıra sizde.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)