12.10.2022, 21:34
Bu konu, tam bir tahmin konusu açmaya değmeyecek kadar küçük, ama bir yere yazılmayı hak eden fikirler için. Karalama tahtası: yazılır, silinmez, üzerine yenisi yazılır.
Neler yazılır?
Neler yazılmaz?
Kural tek: tarih atın. Karalamanın değeri, sonradan dönüp "bunu 12 Ekim'de yazmışım" diyebilmekte. Tarihsiz karalama çöp kâğıdıdır.
İlk karalamayı ben yapayım: 12 Ekim 2022, GFS 12z'nin 384. saatinde Balkanlarda 528 dam'lık bir oluk var. Tamamen fantezi. Ama Kasım'ın ilk haftasında ilk ciddi soğuk sokulmanın bu pencerede olabileceğini hissediyorum. Sezgi, dayanaksız. 3 Kasım'da dönüp bakacağım.
Neler yazılır?
- "Şu run'da bir şey gördüm, 10 gün sonra dönüp bakalım" notları.
- Yarım kalmış analog yıl karşılaştırmaları.
- "Bence bu kış şöyle olacak" ama dayanağını henüz toparlayamadığınız sezgiler. Evet, sezgi de serbest; yalnızca sezgi olduğunu yazın.
- Hesap denemeleri: deniz-850 farkı, kalınlık hesapları, kendi geliştirdiğiniz basit kurallar.
Neler yazılmaz?
- Resmi uyarı gibi görünen metinler.
- Başka konulardan kopyalanmış tartışmalar.
- "Kesin" kelimesi. Karalama tahtasında bile.
Kural tek: tarih atın. Karalamanın değeri, sonradan dönüp "bunu 12 Ekim'de yazmışım" diyebilmekte. Tarihsiz karalama çöp kâğıdıdır.
İlk karalamayı ben yapayım: 12 Ekim 2022, GFS 12z'nin 384. saatinde Balkanlarda 528 dam'lık bir oluk var. Tamamen fantezi. Ama Kasım'ın ilk haftasında ilk ciddi soğuk sokulmanın bu pencerede olabileceğini hissediyorum. Sezgi, dayanaksız. 3 Kasım'da dönüp bakacağım.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)