31.12.2023, 23:59
2024'ün ilk model konusu. Arşivdeki 2021-2022 konularına göz atmak isteyenler için Arşiv alt forumu açık, yalnızca okunabilir.
Ocak 2024 başlangıç tablosu:
Benim olasılık tablom:
Son bir şey: Ocak aylarında GFS 18z'nin gece yarısı fantezi atması neredeyse gelenek oldu. Gece 01:00'de "kar geliyor" yazacaklar için hatırlatma: ECMWF 00z sabah 09:00'da çıkıyor. Uyuyun, sabah bakın.
Ocak 2024 başlangıç tablosu:
- İskandinavya'da çok güçlü bir soğuk hava kütlesi var. ECMWF 12z İsveç ve Finlandiya'nın kuzeyinde -35/-40 °C minimumlar gösteriyor. Bu kütlenin Balkanlara ve Karadeniz'e inip inmeyeceği, İskandinavya üzerindeki blokajın ömrüne bağlı.
- El Niño zirveye yaklaşıyor. Akdeniz alçaklarının aktif olması güneye yağış getirebilir.
- Stratosfer: Polar vorteks Ocak ortasında zayıflıyor; bazı üyeler ayın ikinci yarısı için ani stratosferik ısınma gösteriyor. Ece'nin endeks konusundaki yorumlarını takip edin.
Benim olasılık tablom:
- Ocak içinde Trakya'da kar: %45
- İstanbul kıyıda kalıcı kar örtüsü: %20
- İç Anadolu'da ay içinde 10 cm üzeri kar: %50
Son bir şey: Ocak aylarında GFS 18z'nin gece yarısı fantezi atması neredeyse gelenek oldu. Gece 01:00'de "kar geliyor" yazacaklar için hatırlatma: ECMWF 00z sabah 09:00'da çıkıyor. Uyuyun, sabah bakın.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)