10.06.2023, 20:03
Of'tan yağış verilerimi paylaşıyorum. Benim istasyonum pahalı değil ama yağış ölçümü konusunda titizim; Karadeniz'de en önemli veri yağış.
İstasyon bilgisi
2022 aylık yağış (manuel ölçer)
Otomatik-manuel farkı
Yıllık toplamda otomatik ölçer 1.388 mm, manuel 1.480 mm; fark %6,2. Farkın yarıdan fazlası saatte 20 mm'yi aşan yoğun sağanak saatlerinden geliyor. IstasyonHalil'in rehberde yazdığı 'kova devrilirken su kaçırma' etkisini Karadeniz yağışı çok belirgin gösteriyor.
Neden paylaşıyorum?
Sonbahar yağış dönemlerinde forumdaki raporların güvenilirliği için ölçerlerimizin nasıl davrandığını bilmek zorundayız. Manuel ölçer kullanan Karadenizli arkadaşlar verilerini buraya eklesin.
İstasyon bilgisi
Kod:
Sıcaklık : Wi-Fi istasyon, tabak tipi kalkan, 1,5 m
Yağış : 20 cm manuel ölçer, 5 litrelik bidon (her sabah 08:00)
Ek : Otomatik ölçer karşılaştırma için2022 aylık yağış (manuel ölçer)
Kod:
Oca 142 | Şub 118 | Mar 104 | Nis 78 | May 66 | Haz 72
Tem 64 | Ağu 98 | Eyl 156 | Eki 238 | Kas 196 | Ara 148
Toplam: 1.480 mm (otomatik ölçer aynı yıl 1.388 mm)
En yüksek 24 saat: 96 mm (2 Ekim) | 50 mm üstü gün sayısı: 7Otomatik-manuel farkı
Yıllık toplamda otomatik ölçer 1.388 mm, manuel 1.480 mm; fark %6,2. Farkın yarıdan fazlası saatte 20 mm'yi aşan yoğun sağanak saatlerinden geliyor. IstasyonHalil'in rehberde yazdığı 'kova devrilirken su kaçırma' etkisini Karadeniz yağışı çok belirgin gösteriyor.
Neden paylaşıyorum?
Sonbahar yağış dönemlerinde forumdaki raporların güvenilirliği için ölçerlerimizin nasıl davrandığını bilmek zorundayız. Manuel ölçer kullanan Karadenizli arkadaşlar verilerini buraya eklesin.
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)