11.03.2023, 20:06
Trakya'nın verisi burada. İstasyonum iki yıldır çalışıyor ama ilk kez düzenli bir özet paylaşıyorum; kışın sonunda yapmak mantıklı geldi.
İstasyon bilgisi
Kış 2022-2023 özeti
Değerlendirme
Şubat'taki -13,8 °C Balkan kaynaklı değil, Sibirya yükseğinin batıya uzanmasıyla gelen kuru ayazdı. Rüzgar yok, bulut yok, zeminde az kar vardı. Nehir kıyısına yakınlığım da soğuk hava birikimine katkı yapıyor olabilir. Kar günleri çok az; bu kış Trakya için kurak geçti.
Rüzgar notu
Vantage Vue'nun rüzgar ölçeri 1,8 metrede olduğu için değerlerim resmi istasyonun yaklaşık %60'ı kadar çıkıyor. Bu yıl ayrı bir direk kurmayı planlıyorum.
İstasyon bilgisi
Kod:
Model : Davis Vantage Vue (tek gövde), sensör 1,8 m
Not : Tek gövde olduğu için rüzgar ölçer de 1,8 m'de; rüzgar değerleri düşük okur
Yağış : İstasyonun ölçeri + 16 cm manuel ölçerKış 2022-2023 özeti
Kod:
Aralık Ocak Şubat
Ortalama 5,8 °C 4,1 °C 2,9 °C
En düşük -2,4 °C -5,6 °C -13,8 °C (8 Şubat)
En yüksek 17,2 °C 16,8 °C 15,1 °C
Yağış 54 mm 41 mm 22 mm
Kar günü 0 2 1Değerlendirme
Şubat'taki -13,8 °C Balkan kaynaklı değil, Sibirya yükseğinin batıya uzanmasıyla gelen kuru ayazdı. Rüzgar yok, bulut yok, zeminde az kar vardı. Nehir kıyısına yakınlığım da soğuk hava birikimine katkı yapıyor olabilir. Kar günleri çok az; bu kış Trakya için kurak geçti.
Rüzgar notu
Vantage Vue'nun rüzgar ölçeri 1,8 metrede olduğu için değerlerim resmi istasyonun yaklaşık %60'ı kadar çıkıyor. Bu yıl ayrı bir direk kurmayı planlıyorum.
Edirne | Balkanlar soğursa Trakya titrer. | Tahmin = senaryo + güven derecesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)