Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

Raspberry Pi / Arduino ile Hava İstasyonu Projesi

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ticari istasyonların yanında kendi sensör düzeneğini kurmak isteyenler için bir proje konusu açıyorum. Ben veri tarafında çalışan biri olarak bu yıl bir Raspberry Pi ile kendi mini istasyonumu kurdum ve deneyimi paylaşmak istiyorum.

Neden kendi istasyonun?
  • Verinin tamamı senin: ham ölçümü istediğin aralıkla kaydedersin.
  • Esneklik: toprak sıcaklığı, kar kalınlığı (ultrasonik), güneş ışınımı gibi ticari istasyonlarda pahalı olan ölçümler eklenebilir.
  • Öğrenme: sensörlerin nasıl çalıştığını, hatanın nereden geldiğini birebir görürsün.

Benim düzeneğim
Kod:
Ana kart : Raspberry Pi (dış mekan kutusunda, güç adaptörü içeride) Sıcaklık/nem : Dijital sıcaklık-nem sensörü (I2C), tabak tipi kalkanda, 1,5 m Basınç : Barometrik basınç sensörü (I2C), kutunun içinde Toprak : Su geçirmez dijital sıcaklık probu, 10 cm derinlik Kayıt : Her 60 saniyede bir ölçüm, 10 dakikalık ortalama CSV dosyasına Yedek : Günlük CSV, ev ağındaki bir diske kopyalanıyor

Öğrendiklerim
  • Kartın kendisi ısınır: sensörü kutunun içine koyarsanız 2-3 derece fazla okur. Sensör kablo ile kalkana taşınmalı.
  • I2C kablosu uzadıkça hata artar; 2-3 metreyi geçmeyin ya da uygun bir sürücü kullanın.
  • Basınç sensörü istasyon basıncı ölçer; deniz seviyesine indirgemek için yükseklik düzeltmesi gerekir (yaklaşık her 8 metre için 1 hPa).
  • Nem sensörleri yoğunlaşmadan zarar görür; kışın sabahları %100'e yapışıp kalırsa sensörü değiştirmek gerekebilir.

Arduino alternatifi
Arduino daha az güç tüketir ve pil/güneş paneliyle çalıştırılabilir; ama veri kaydı ve ağ bağlantısı için ek modül gerekir. Uzak bir bahçe ya da yayla için daha uygun.

Deneyimlerinizi, devre şemalarınızı (metinle), sorunlarınızı paylaşın.
Bursa / Nilüfer | Deterministik run hikâyedir, ensemble istatistiktir. | Haftalık indeks paneli: Pazartesi
[-] EnsembleEce adlı üyenin bu mesajını beğenen 16 üye:
  • AsliEkinci78, malatyaliumut, elifgozlem, umit86, karturan, ramazanMeteo, havacisedat, BayramS03, kastamonuhavasi, Derya_Sirnak, Sinoptikercan, ozan.simsek, sevim_08, balikesir83, coskund403, KaradenizYagmur
Alıntı
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
Raspberry Pi / Arduino ile Hava İstasyonu Projesi - Yazar: EnsembleEce - 16.11.2024, 20:01