01.01.2024, 00:31
2024 Marmara konusunu Bursa'dan açıyorum. İyi seneler!
Başlangıç tablosu
Güçlü El Niño kışındayız. Aralık Marmara genelinde normalin 2-3 °C üstünde geçti. Bursa'da fön etkili lodosla 22 °C'lik bir Aralık günü bile yaşadık; istasyonumun Aralık rekoru oldu. Uzun vadeli modeller Ocak-Şubat için de normalin üstü sıcaklık ve normale yakın yağış gösteriyor.
İstasyon sahiplerine çağrı
Bu yıl konu içinde aylık istasyon özetleri paylaşalım: ay sonunda ortalama sıcaklık, en düşük, en yüksek ve toplam yağış. Formatı aşağıya koyuyorum:
Günlük rapor formatı değişmedi
İl / İlçe (yükseklik) · saat · sıcaklık · olay.
2024 beklentileri
Başlangıç tablosu
Güçlü El Niño kışındayız. Aralık Marmara genelinde normalin 2-3 °C üstünde geçti. Bursa'da fön etkili lodosla 22 °C'lik bir Aralık günü bile yaşadık; istasyonumun Aralık rekoru oldu. Uzun vadeli modeller Ocak-Şubat için de normalin üstü sıcaklık ve normale yakın yağış gösteriyor.
İstasyon sahiplerine çağrı
Bu yıl konu içinde aylık istasyon özetleri paylaşalım: ay sonunda ortalama sıcaklık, en düşük, en yüksek ve toplam yağış. Formatı aşağıya koyuyorum:
Kod:
Ay: Ocak 2024 | İl/İlçe (yükseklik)
Ort: 7,8 °C | Min: -2,1 °C (12'si) | Maks: 19,4 °C (26'sı)
Yağış: 64,2 mm (11 gün) | En yüksek 24 saat: 18,6 mmGünlük rapor formatı değişmedi
İl / İlçe (yükseklik) · saat · sıcaklık · olay.
2024 beklentileri
- Kış: Kısa soğuk dalgaları dışında ılık; Uludağ sezonu kar tatbikatlı geçebilir.
- Bahar: Yağışlı ve kararsız.
- Yaz: El Niño'dan La Niña'ya geçiş; sıcak dalgaları ve kuraklık.
- Sonbahar: Barajlar için yağış ihtiyacı kritik.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)