18.03.2021, 20:32
Bölgenin 2021 ana konusu açılmıştır. Kuruluş yılımız, geçmiş raporlar yok, sıfırdan başlıyoruz.
Kurallar kısa
2021'in bölge için beklentileri
Kış 2020-2021 İç Ege'de ortalamaya yakın, Antalya kıyısında yağışlı geçti. Önümüzdeki aylarda:
Güven
Yaz sıcağı için orta-yüksek, diğerleri için klasik mevsim beklentisi. 00z ile 12z arasında fikir değiştiren model kadar ben de fikir değiştirebilirim, önden söyleyeyim.
Kurallar kısa
- Format: İl/İlçe · saat · sıcaklık · olay. Kıyıdan rapor verene nem zorunlu.
- Model görüntüsü paylaşmak serbest, ama "240. saat" yorumları Sayısal Modeller forumuna. Burada 0-72 saat konuşuyoruz.
- Rekor iddiası: istasyon, konum, saat. Yoksa rekor yok.
- Orman yangını dönemi yaklaşırken: yangın ihbarı için 112, forum ihbar yeri değil.
2021'in bölge için beklentileri
Kış 2020-2021 İç Ege'de ortalamaya yakın, Antalya kıyısında yağışlı geçti. Önümüzdeki aylarda:
- Nisan: Isparta, Afyon ve Eskişehir'de zirai don riski. Elma ve vişne çiçeklenmesi.
- Mayıs-Haziran: iç kesimlerde konvektif sağanak, Toros eteklerinde dolu.
- Temmuz-Ağustos: uzun vadeli tahminler normalin belirgin üzerinde bir yaz gösteriyor. Antalya'da 40 °C, Denizli'de 41-42 °C görülebilir. Kuru ve rüzgarlı günlerde orman yangını riski çok yüksek.
- Sonbahar: Ekim-Kasım'da Akdeniz alçaklarıyla Antalya'ya ilk sağanaklar, iç kesimlerde ilk kırağılar.
Güven
Yaz sıcağı için orta-yüksek, diğerleri için klasik mevsim beklentisi. 00z ile 12z arasında fikir değiştiren model kadar ben de fikir değiştirebilirim, önden söyleyeyim.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)