Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

LodosBogazi Deniz ve Fırtına Hakkında Bilgilendirme

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaşlar,

Yönetimin açtığı bu köşede Marmara, Ege ve Karadeniz için rüzgar, fırtına ve deniz durumu tahminlerimi paylaşacağım. Çanakkale'de yaşıyorum, yirmi yılı aşkın süredir tekneyle uğraşıyorum; yazdıklarım bir meteoroloji mühendisinin değil, denizde rüzgarı yiyerek öğrenmiş birinin notları. Bunu baştan söylemek istiyorum.

Bu blogda neler olacak?
  • Lodos ve poyraz fırtınaları için 48-72 saat önceden değerlendirme: rüzgar knot ve Bofor olarak, dalga metre olarak.
  • Akdeniz'de oluşan alçak basınç merkezlerinin takibi: merkez basıncı (hPa), izlediği yol, Ege ve Marmara'ya etkisi.
  • Sonbahar ve kış başında sezon düşüncelerim, sezon sonunda da karne. Tutmayanı saklamayacağım.
  • Boğaz rüzgar rejimi: Çanakkale ve İstanbul boğazlarında rüzgarın nasıl kanalize olduğu.

Yazım biçimim
Her fırtına mesajının başında şu satır olacak:
Kod:
Sistem: <alçak/yüksek konumu, merkez basıncı> Rüzgar: <yön, ortalama/hamle knot, Bofor> Deniz: <bölge, belirgin dalga yüksekliği m> Zaman: <başlangıç - zirve - bitiş, TSİ>

Kurallar
  • Konu açma yetkisi bende ve yönetimde; siz her konuya cevap yazabilir, soru sorabilirsiniz.
  • Yazdıklarım kişisel görüştür. Resmi uyarı için MGM'nin denizcilik bültenlerine ve kıyı emniyeti duyurularına bakın. Denize çıkma kararınızı bir forum mesajına bağlamayın.
  • Kendi gözleminizi yazacaksanız yer ve saat verin: "Kepez, 14:20, poyraz 25 knot" gibi.

Son olarak her fırtına öncesi tekrarlayacağım cümleyi şimdiden yazayım: tekneleri bağlayın, kıyı yolunda park etmeyin. Hoş geldiniz.
Çanakkale | Lodos 40 knot'u geçince Boğaz kapanır. | Merkez basıncı söyle, fırtınayı anlatayım.
[-] LodosBogazi adlı üyenin bu mesajını beğenen 13 üye:
  • barank, yagmur_yesim, trabzonlipelin, meteofunda, cahit730, omer_samsun, ferdafirtina, kenanmeteo, mugla05, zaferKar, ZulalFirtina, cemc, necatis91
Alıntı
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
LodosBogazi Deniz ve Fırtına Hakkında Bilgilendirme - Yazar: LodosBogazi - 03.10.2022, 21:15

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası