Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın
Vds satın al

TrakyaFirtina Tahmin Hakkında Bilgilendirme

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaşlar,

Yönetimin daveti üzerine bu köşeyi açtım. Edirne'den yazıyorum; kışın yüzümü önce Balkanlar'a, sonra Karadeniz'e dönen biriyim. Burada Trakya ve Marmara için, özellikle Balkanlar üzerinden gelen soğuk dalgalara odaklanan tahminler yazacağım.

Neler paylaşacağım?
  • Sezon tahmini: Her Ekim'de Trakya kışı için senaryolar ve güven derecesi.
  • Sistem tahmini: Balkanlar üzerinden gelen her ciddi soğuk giriş öncesi Edirne, Kırklareli, Tekirdağ için cm cinsinden kar beklentisi.
  • Sistem sonrası değerlendirme: Ne dedim, ne oldu.
  • Sezon sonu karne.

Benim tahmin mantığım
Tahmin, bir senaryo ve onun güven derecesidir. 'Kar yağacak' demem; 'Balkanlar üzerinden kuzeybatılı giriş olursa Edirne'de 10-20 cm, güven orta' derim. Senaryo tutmazsa söylersiniz, ben de düzeltirim.

Trakya'ya özel birkaç not
  • Ergene havzası soğuk hava biriktirir; Edirne ve Lüleburgaz ovası gece Tekirdağ kıyısından 4-6 °C daha soğuk olabilir.
  • Istranca (Yıldız) Dağları'nın kuzey yamaçları Karadeniz nemini yakalar; Kırklareli yaylaları çoğu zaman Edirne'den fazla kar alır.
  • Tekirdağ ve Marmara kıyısı, deniz etkisiyle çoğunlukla kar-yağmur sınırında kalır.

Kurallar
Konu açma yetkisi bende ve yönetimde; cevap ve soru serbest. Tahminlerim kişisel görüştür, resmi uyarı yerine geçmez. Yol durumu için karayolları ve valilik duyurularını takip edin.

Özet
  • Odak: Balkan kaynaklı soğuk dalgalar, Trakya karı.
  • Format: senaryo + cm + güven derecesi.
  • Karne: her Mart sonu.
Edirne | Balkanlar soğursa Trakya titrer. | Tahmin = senaryo + güven derecesi
[-] TrakyaFirtina adlı üyenin bu mesajını beğenen 13 üye:
  • Sinoptikefe, akgun04, NazliRuzgar, vedatmeteo, eskisehirgozlem, Isil00, cahit730, figenk818, IstasyonHalil, fidan83, Serife10, rustue87, havacibulent
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
TrakyaFirtina Tahmin Hakkında Bilgilendirme - Yazar: TrakyaFirtina - 05.06.2022, 20:45

Hızlı Erişim:

Konuyu görüntüleyenler: 1 Ziyaretçi(ler)

Deneyiminizi iyileştirmek için çerez kullanıyoruz. Ayrıntılar: Çerez Politikası