13.06.2026, 14:56
Günaydın, bugün başlığı ben açıyorum çünkü sabahtan beri gökyüzü fotoğrafçı için tam kıvamında ve öğleden sonra İç Anadolu'da işler hareketlenecek gibi.
Ürgüp / Nevşehir - 14.06.2026 07:30
Sıcaklık: 15 °C | Nem: %66 | Rüzgar: Hafif güneybatı | Basınç: 1011 hPa
Gökyüzü: Altocumulus castellanus tarlaları, yani yüksek seviyede kararsızlık işareti. Balonlar uçtu ama erken indiler.
Sabah sabah castellanus görünce öğleden sonrayı tahmin etmek zor değil: kule kule cumulonimbus, muhtemelen dolu ve şimşek. Dün Kayseri tarafında 16:00 civarı ceviz büyüklüğünde dolu yağdığını komşu ilçeden bir arkadaş söyledi, resmi bilgi yok, o yüzden söylenti olarak yazıyorum.
Bugün için MGM tahmini (kendi cümlelerimle):
Ben öğleden sonra Ortahisar kalesine çıkacağım, batıya bakan bir nokta. Şimşek için ND filtre, 10-15 saniye pozlama planım var. Dolu gelirse arabaya koşarım.
Teknik arkadaşlara soru: bugün için CAPE ve shear nasıl? Süper hücre ihtimali var mı, yoksa sıradan öğleden sonra sağanağı mı?
Ürgüp / Nevşehir - 14.06.2026 07:30
Sıcaklık: 15 °C | Nem: %66 | Rüzgar: Hafif güneybatı | Basınç: 1011 hPa
Gökyüzü: Altocumulus castellanus tarlaları, yani yüksek seviyede kararsızlık işareti. Balonlar uçtu ama erken indiler.
Sabah sabah castellanus görünce öğleden sonrayı tahmin etmek zor değil: kule kule cumulonimbus, muhtemelen dolu ve şimşek. Dün Kayseri tarafında 16:00 civarı ceviz büyüklüğünde dolu yağdığını komşu ilçeden bir arkadaş söyledi, resmi bilgi yok, o yüzden söylenti olarak yazıyorum.
Bugün için MGM tahmini (kendi cümlelerimle):
- İç Anadolu: Öğleden sonra ve akşam gök gürültülü sağanak, yer yer dolu. Ankara, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Sivas için sarı kod.
- Doğu Anadolu: Benzer şekilde kararsız, Erzurum ve Erzincan çevresinde sağanak.
- Marmara: Öğleden sonra kısa sağanak, İstanbul 26 °C.
- Ege ve Akdeniz: Açık, İzmir 31 °C, Antalya 32 °C.
- Karadeniz: İç kesimlerde kararsız, kıyı sakin.
- Güneydoğu: Açık, 36-37 °C.
Ben öğleden sonra Ortahisar kalesine çıkacağım, batıya bakan bir nokta. Şimşek için ND filtre, 10-15 saniye pozlama planım var. Dolu gelirse arabaya koşarım.
Teknik arkadaşlara soru: bugün için CAPE ve shear nasıl? Süper hücre ihtimali var mı, yoksa sıradan öğleden sonra sağanağı mı?
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)