11.09.2026, 19:44
Günaydın. Bugünün başlığını güneyden açıyorum, çünkü kuzeyde kararsızlık, güneyde sıcak var ve ikisi de tartışmaya değer.
Antalya Merkez - 12.09.2026 08:00
Sıcaklık: 26,8 °C | Nem: %71 | Rüzgar: Sakin | Basınç: 1010 hPa
Gökyüzü: Açık, Toroslar üzerinde sabah sisi.
Dün Antalya Merkez'de MGM maksimumu 35,4 °C ölçüldü; Eylül ortası için yüksek ama rekor değil (Eylül rekoru bunun epey üstünde, isteyen MGM ekstremler tablosuna baksın). Sosyal medyada dolaşan "40 derece" iddiaları için istasyon adı soruyorum, henüz cevap alan yok.
Bugün için genel durum:
Soru: Marmara'daki kararsızlık için CAPE değerlerini bilen var mı? GFS'te 1200-1500 J/kg gördüm ama shear zayıf görünüyor. Bilgisi olan yazsın.
Antalya Merkez - 12.09.2026 08:00
Sıcaklık: 26,8 °C | Nem: %71 | Rüzgar: Sakin | Basınç: 1010 hPa
Gökyüzü: Açık, Toroslar üzerinde sabah sisi.
Dün Antalya Merkez'de MGM maksimumu 35,4 °C ölçüldü; Eylül ortası için yüksek ama rekor değil (Eylül rekoru bunun epey üstünde, isteyen MGM ekstremler tablosuna baksın). Sosyal medyada dolaşan "40 derece" iddiaları için istasyon adı soruyorum, henüz cevap alan yok.
Bugün için genel durum:
- Akdeniz: Sıcak ve nemli. Antalya 34-35 °C, Adana 36 °C, hissedilen 40'ın üstünde. Öğleden sonra Toroslar'da yerel sağanak.
- Marmara ve Trakya: Öğleden sonra gök gürültülü sağanak. MGM İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kod verdi; yerel kuvvetli sağanak ve dolu ihtimali.
- Ege: İç kesimlerde 33-34 °C, kıyıda imbat.
- İç Anadolu: Öğleden sonra Ankara-Kırıkkale hattında konvektif sağanak.
- Karadeniz: Doğu kıyılarında sağanak, Rize'de 20-30 mm.
- Doğu Anadolu: Sıcaklık normalin üstünde, Van 29 °C.
- Güneydoğu: 38-39 °C, Cizre yine ülkenin en sıcağı.
Soru: Marmara'daki kararsızlık için CAPE değerlerini bilen var mı? GFS'te 1200-1500 J/kg gördüm ama shear zayıf görünüyor. Bilgisi olan yazsın.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)