21.09.2026, 14:56
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi ben Bursa'dayım ama geçen yıl Şanlıurfa'daki kardeşimin bahçesine bir Ecowitt WS2910 istasyon kurmuştum; verileri uzaktan takip ediyorum. Bugün oradan ilginç bir kayıt geldi ve paylaşmak istedim.
Mayıs ortasından beri ölçerde sıfır dışında bir şey yoktu; yaklaşık dört ay kuru. 6,4 mm az görünebilir ama bölge için sezonun ilk yağışı ve toz bastırma etkisi büyük. Kardeşim rüzgarla önce toz kalktığını, sonra iri damlaların geldiğini söyledi; klasik konvektif başlangıç.
MGM Şanlıurfa istasyonu aynı akşam 4,2 mm kaydetmiş; aradaki fark hücrenin geçtiği hattan kaynaklanıyor olabilir, konvektif yağışta 5 km mesafede bile mm farkları normaldir.
Sensör notu: yağış ölçer huniyi Ağustos'ta temizletmiştim, kuş pisliği ve toz konvektif sezona girmeden temizlenmezse ilk yağışta ölçüm eksik çıkar. Güneydoğu'da istasyonu olan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim.
Bölgeden başka gözlem var mı? Gaziantep ve Adıyaman tarafında da yağış olmuş diye duydum.
Kod:
Karaköprü / Şanlıurfa (520 m) - 21.09.2026
17:40 Sıcaklık 31,2 °C | Nem %28 | Rüzgar GB 14 km/s | Basınç 1011 hPa
18:25 Yağış başladı, rüzgar KB 38 km/s (hamle 52)
18:25-19:50 Toplam yağış: 6,4 mm (en yüksek 10 dk: 2,8 mm)
20:00 Sıcaklık 22,6 °C | Nem %71Mayıs ortasından beri ölçerde sıfır dışında bir şey yoktu; yaklaşık dört ay kuru. 6,4 mm az görünebilir ama bölge için sezonun ilk yağışı ve toz bastırma etkisi büyük. Kardeşim rüzgarla önce toz kalktığını, sonra iri damlaların geldiğini söyledi; klasik konvektif başlangıç.
MGM Şanlıurfa istasyonu aynı akşam 4,2 mm kaydetmiş; aradaki fark hücrenin geçtiği hattan kaynaklanıyor olabilir, konvektif yağışta 5 km mesafede bile mm farkları normaldir.
Sensör notu: yağış ölçer huniyi Ağustos'ta temizletmiştim, kuş pisliği ve toz konvektif sezona girmeden temizlenmezse ilk yağışta ölçüm eksik çıkar. Güneydoğu'da istasyonu olan arkadaşlara özellikle tavsiye ederim.
Bölgeden başka gözlem var mı? Gaziantep ve Adıyaman tarafında da yağış olmuş diye duydum.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)