01.06.2026, 05:50
(01.06.2026, 00:32)SicakDalga07 Yazdı: Bu forumda üç yıldır okuyorum, hâlâ bazı başlıklarda "bunu bir yerden düzgün öğrenmem lazım" diyorum. İnternette dağınık bilgi çok, sistemli kaynak az. Sizden istediğim, kişi adı değil kaynak türü: hangi seviyeye hangi...Kaynak türüne göre yazayım. Birinci soru: evet, Türkçe genel meteoroloji ders kitapları var; çoğu üniversite yayınevlerinden ve meteoroloji bölümlerinin kendi basımlarından çıkıyor, büyük sahaflarda ve üniversite kitapçılarında bulunur. Matematik düzeyi lise üstü ama diferansiyel denklem çoğunlukla yok. İkinci soru: sinoptik için Türkçe kaynak az ve eski; MGM'nin kendi personeli için hazırladığı eğitim notları en sistemli Türkçe kaynak, bir kısmı kurumun sitesinde açık. Üçüncü soru: İngilizce'de "introduction to the atmosphere" tarzı genel kitaplar sizin profilinize uygun; bol şekil, az denklem. Dördüncü: Avrupa meteoroloji eğitim programlarının çevrimiçi modülleri ücretsiz ve İngilizce, uydu ve sinoptik için çok iyi.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)