01.06.2026, 00:32
Bu forumda üç yıldır okuyorum, hâlâ bazı başlıklarda "bunu bir yerden düzgün öğrenmem lazım" diyorum. İnternette dağınık bilgi çok, sistemli kaynak az. Sizden istediğim, kişi adı değil kaynak türü: hangi seviyeye hangi tür kitap, nereden bulunur.
Benim durumum ve aradığım şey
Şimdiye kadar baktıklarım
Sorularım
Kişi adı yazmayalım, forum kuralı; yayınevi veya kurum adı yerine kitabın türünü ve nasıl bulunduğunu yazarsanız yeterli. Şüpheci olduğumu bilirsiniz: "şu kitap harika" yerine "şu kitaptan şunu öğrendim" daha ikna edici.
Benim durumum ve aradığım şey
- Lise fiziği hatırlıyorum, üniversite matematiği zayıf. Diferansiyel denklem görürsem kapatırım.
- En çok sıcak hava dalgaları, nem ve hissedilen sıcaklık, Akdeniz alçak basınçları ilgimi çekiyor.
- Türkçe tercih ederim; İngilizce okuyabilirim ama yavaş.
Şimdiye kadar baktıklarım
- MGM'nin sitesindeki eğitim ve sözlük sayfaları: temel tanımlar için iyi, derinlik yok.
- Üniversitelerin açık ders notları: bazı bölümler PDF olarak ders notu paylaşıyor; kalitesi değişken, bir kısmı doğrudan İngilizce kitabın çevirisi.
- Popüler bilim kitapları: keyifli ama forumda tartışılan düzeyde değil; T850 geçmiyor.
Sorularım
- Türkçe yazılmış, üniversite birinci sınıf düzeyinde "genel meteoroloji" ders kitabı var mı? Baskısı bulunuyor mu?
- Sinoptik meteoroloji için Türkçe kaynak var mı, yoksa İngilizce'ye mecbur muyum?
- İngilizce'ye geçeceksem hangi tür kitapla başlanır: "atmosfer bilimine giriş" tarzı genel kitaplar mı, doğrudan tahmin odaklı olanlar mı?
- Kitap dışında sistemli kaynak: açık çevrimiçi kurslar, kurum yayınları, MGM'nin kendi eğitim materyalleri?
Kişi adı yazmayalım, forum kuralı; yayınevi veya kurum adı yerine kitabın türünü ve nasıl bulunduğunu yazarsanız yeterli. Şüpheci olduğumu bilirsiniz: "şu kitap harika" yerine "şu kitaptan şunu öğrendim" daha ikna edici.
Antalya | Rekor iddiası varsa istasyon adı ve saat de olsun. | Nem %70 üstüyse termometreye bakma, hissedilene bak.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)