15.09.2026, 00:32
Herkese merhaba, bu hafta ailece Kaş'tayız ve bu sabah balkondan kelimenin tam anlamıyla ders kitabı gibi bir su hortumu gördük.
[Kıyı] Kaş / Antalya - 15.09.2026 08:20
Taşınabilir sensörle (evet, tatile de getirdim) sıcaklık 26,1 °C, nem %78, rüzgar neredeyse yok. Denizin üzerinde, kıyıdan tahminen 3-4 km açıkta, tabanı düz ve koyu bir cumulus congestus hattı vardı. 08:17'de bulut tabanından ince bir huni sarktı, 08:20'de deniz yüzeyinde su püskürmesi göründü, 08:26'da koptu. Toplam 9 dakika. Aynı hattan ikinci bir huni oluşmaya başladı ama deniz yüzeyine ulaşmadı.
Sorularım:
Bursa'daki istasyonum uzaktan 18,4 °C minimum gösteriyor, onu da not düşeyim; alışkanlık.
[Kıyı] Kaş / Antalya - 15.09.2026 08:20
Taşınabilir sensörle (evet, tatile de getirdim) sıcaklık 26,1 °C, nem %78, rüzgar neredeyse yok. Denizin üzerinde, kıyıdan tahminen 3-4 km açıkta, tabanı düz ve koyu bir cumulus congestus hattı vardı. 08:17'de bulut tabanından ince bir huni sarktı, 08:20'de deniz yüzeyinde su püskürmesi göründü, 08:26'da koptu. Toplam 9 dakika. Aynı hattan ikinci bir huni oluşmaya başladı ama deniz yüzeyine ulaşmadı.
Sorularım:
- Bu sabah gök gürültüsü duymadım, bulutlar da çok yüksek değildi. Süper hücre olmadan, bu kadar sakin havada hortum nasıl oluşuyor?
- Sabah saatinde olması tesadüf mü, yoksa kıyı meltemiyle ilgili mi?
- Fotoğrafını telefonla çektim, pek olmadı; bir sonraki için ayar önerisi olan var mı?
Bursa'daki istasyonum uzaktan 18,4 °C minimum gösteriyor, onu da not düşeyim; alışkanlık.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)