20.04.2026, 23:56
(20.04.2026, 21:56)SicakDalga07 Yazdı: Antalya'nın kışı: Ocak dalgasında dört gün maksimum 11 °C, gerisi normalin üstü, Aralık'ta üç gün fönle 22-23 °C. Kış ortalaması yaklaşık +1,1 (kendi istasyonum, Konyaaltı, 25 m). Şimdi sorum: "mevsimlik ortalama tuttu"...SicakDalga07, tam da bu yüzden karneyi seviyorum: haklısın.
Doğru ölçü, "iklim eğilimi" tahminine göre beceri. Yani rakip tahmin "son 10 yılın ortalaması +0,8" olsun; SEAS5 bunun üstüne ne koyuyor? Bu kış için cevap: neredeyse hiçbir şey. +1 / +1,5 dedi, +0,9 oldu, eğilim tahmini de +0,8 derdi. Beraberlik.
SEAS5'in gerçek değeri, eğilimden saptığı yıllarda ortaya çıkar: örneğin normalin altı bir kış gösterdiğinde. Son beş yılda bunu bir kez yaptı, tutmadı. Yani dürüst not: sıcaklık için "eğilimle berabere", yağış için "eğilimin altında". Karneyi yukarıda A-B diye yazdım, ensemble için geçerli; mevsimlik için notu "geçer, zor" olarak düzeltiyorum.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)