22.09.2026, 12:32
(22.09.2026, 09:32)SicakDalga07 Yazdı: Her Eylül aynı başlık, her Nisan aynı sessizlik. Kimse dönüp "mevsimlik model ne demişti" demiyor. Ben soruyorum: SEAS5 geçen kış Türkiye için ne dedi, ne oldu? Sayı istiyorum, his değil. Ayrıca "Türkiye geneli +1"...SicakDalga07, hak ettiğin sayılar:
- SEAS5 Kasım 2025 çıktısı, 2025-26 kışı için Türkiye: +1 / +1,5 °C. Gerçekleşen (MGM aylık değerlendirmelerinden toplayınca): yaklaşık +0,9. İşaret doğru, büyüklük az abartılı.
- Yağış: normal dedi, Batı Karadeniz'de normalin %130'u geldi, İç Anadolu normalin altı. Yani yağışta not: zayıf.
- Son beş kış: sıcaklık işareti 4/5 tuttu. Yazı tura %50, model %80. Tam bir mucize değil ama para etmez de değil.
Antalya sorusuna gelince: +1 anomalinin içine hem senin üç günlük 22 °C fönün hem de Ocak dalgasındaki dört günlük 11 °C giriyor. Mevsimlik model bunları ayırmaz, ortalamasını söyler. O yüzden Antalya için mevsimlik tahmin okumanın tek faydası: "Kaç gün tişörtle gezeceğim" sorusuna "çok" cevabını almak.
Geçen kışın tam karnesi için Nisan'da açtığım başlığa bakabilirsin, oradaydı sessizlik dediğin şey.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)