Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

Forumun 3. yılı: ilk mesajınızı hatırlıyor musunuz?

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herkese merhaba,

HavaForumu bugün üç yaşında. Mayıs 2023'te dört kişiyle, tek bir 'Günlük Hava Tartışması' başlığıyla başladık; bugün 33 forum, 3.400'ün üzerinde üye ve arşivde 60 binden fazla mesaj var. Sunucu masraflarını hâlâ kendi cebimizden karşılıyoruz ve öyle kalacak; reklam almama kararımız değişmedi.

Bu vesileyle küçük bir nostalji başlığı açmak istedim. İlk mesajınızı hatırlıyor musunuz? Ne yazmıştınız, kim cevap vermişti, sonra fikriniz değişti mi?

Benimki şu: 14 Mayıs 2023'te 'Ankara'da bu hafta sonu kırağı riski var mı?' diye sormuştum. Cevap veren olmadı, çünkü forumda başka kimse yoktu. Kendi kendime 'evet, var' diye yazdım ve gerçekten kırağı oldu. Forumun ilk doğrulanmış tahmini böyle, mütevazı.

Üç yılda öğrendiğim en önemli şey: bir topluluğun kalitesini en heyecanlı üyeleri değil, en sabırlı üyeleri belirliyor. Her 'kesin kar yağacak' başlığını 850 hPa haritasıyla düzelten, her 'rekor' iddiasına istasyon soran, her sel videosuna kaynak isteyen arkadaşlara teşekkürler.

Mikrofon sizde.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
Forumun 3. yılı: ilk mesajınızı hatırlıyor musunuz? - Yazar: HavaAdmin - 09.05.2026, 22:08