Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın
Vds satın al

Ürgüp'ten merhaba: bulut kovalayan bir fotoğrafçı aranıza katıldı

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Herkese merhaba,

Nevşehir Ürgüp'ten yazıyorum, 1.050 m rakım. Mesleğim fotoğrafçılık değil ama son üç yıldır boş zamanımın tamamı gökyüzüne bakmakla geçiyor: bulutlar, şimşek, sis denizleri ve geceleri Samanyolu. Kapadokya'da sabah balonlarını çekmek için erken kalkarken bulutlara takıldım, sonra bulutların adlarını öğrenmek istedim, sonra buradayım.

En çok sevdiğim şey lentikuler (mercek) bulutlar; Erciyes'in rüzgar altında kaldığı günlerde Ürgüp üzerinden kat kat görünüyor. Geçen ay bir cumulonimbus'un örs kısmında mammatus yakaladım, gün batımında pembeydi. Fotoğrafları görsel kuralları öğrenince fotoğraf forumunda betimleyerek paylaşacağım.

Model okumam çok zayıf. Sorularım şöyle olacak: 'Yarın öğleden sonra Kapadokya'da cumulonimbus gelişir mi, kaçta çıkmalıyım?' Sabrınıza sığınıyorum.

Ekipman: aynasız gövde, 14 mm ve 24-105 mm lensler, şimşek için tetikleyici, timelapse için hareketli kızak. İstasyonum yok ama küçük bir basınç-nem ölçerim var.

Tanıştığımıza sevindim, teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:
  • meteosenay, Sinoptikfaruk, aksaray24, AsliEkinci78, bursaFirtina, eren_izmir, taner_217, vedatKar, tugaykose, SanliurfaliSabiha
Alıntı
Vds satın al

Bu Konudaki Mesajlar
Ürgüp'ten merhaba: bulut kovalayan bir fotoğrafçı aranıza katıldı - Yazar: BulutKovalayan - 08.01.2026, 02:56