20.09.2026, 19:44
Geçen haftaki lodosta (Çeşme'de 42 knot ölçtüm, sonra ölçemez oldum) anemometremin yön kanadı kırıldı ve kepçe mili eğildi. Cihaz Davis 6410, 2019 model, marina kenarında tuzlu havada 6 yıl çalıştı; ömrünü doldurdu diyebiliriz.
Aradığım:
Şehir: İzmir; kargo ile Türkiye'nin her yerinden alırım, kargo benden.
Bütçe: 6410 için 4.000 TL'ye kadar, yedek parça için 1.500 TL'ye kadar. Sıfır fiyatına yakın ilan yazmayın lütfen, sıfırını alırım o zaman.
Not: Yeni sistem gelene kadar rüzgarı el anemometresiyle ölçüyorum, tekneden sürekli ölçüm bekleyenler kusura bakmasın; bugün 14:00'te Alaçatı'da 24 knot meltem vardı, el ile.
Satan varsa özel mesaj, teknik fikri olan başlık altına.
Aradığım:
- Davis 6410 anemometre (kepçe + kanat + kol), çalışır durumda, yatakta gıcırtı olmayan
- Olmadı: Davis 6410'un kepçe ve kanat yedek parçaları
- Olmadı: muadil bir kepçeli anemometre, Ecowitt WS90 tipi ultrasonik de olabilir, deniz kenarında dayanıklılığı hakkında fikir verirseniz
Şehir: İzmir; kargo ile Türkiye'nin her yerinden alırım, kargo benden.
Bütçe: 6410 için 4.000 TL'ye kadar, yedek parça için 1.500 TL'ye kadar. Sıfır fiyatına yakın ilan yazmayın lütfen, sıfırını alırım o zaman.
Not: Yeni sistem gelene kadar rüzgarı el anemometresiyle ölçüyorum, tekneden sürekli ölçüm bekleyenler kusura bakmasın; bugün 14:00'te Alaçatı'da 24 knot meltem vardı, el ile.
Satan varsa özel mesaj, teknik fikri olan başlık altına.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)