Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın

[TEMA] Karanlık tema isteği: gece gözlemlerinde beyaz ekran gözü yoruyor

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Merhaba arkadaşlar,

Geçen hafta Ürgüp'te gece 02:00'de, Erciyes yönünden gelen cumulonimbus hattının şimşeklerini beklerken forumu telefondan açtım; ekran o kadar parlaktı ki karanlığa alışmış gözlerim on dakika kendine gelemedi. Astrofotoğraf çekenler bilir: gece görüşü bir kez bozulunca geri kazanmak yirmi dakika sürüyor.

Önerim basit: karanlık tema seçeneği. Kullanıcı ayarlarından seçilebilir, koyu lacivert veya antrasit zemin, açık gri yazı. Hava fotoğrafçıları, meteor yağmuru izleyenler ve gece gözlem paylaşanlar için gerçekten fark yaratır.

Ek olarak, mümkünse tamamen siyah değil koyu gri tercih edilirse OLED ekranlarda yazılar daha az 'akıyor'. Ben tasarımcı değilim, sadece gece dışarıda çok vakit geçiren biri olarak yazıyorum; kırmızı ışıklı fener kullanan herkes bu derdi bilir.

Bir de küçük bir ayrıntı: uyarı renkleri (sarı, turuncu, kırmızı kod) koyu zeminde de okunabilir kalmalı; MGM Uyarıları forumunu gece takip edenler var.

Benzer bir başlık aradım, bulamadım; varsa birleştirebilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
[-] BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:
  • tarikmeteo, buse_63, buseo_tekirdag, sinoptikhakan, yagmur_hilal, cuneyt_kutahya, serkan_00, taha_82, meteohilal, SicakDalga07
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
[TEMA] Karanlık tema isteği: gece gözlemlerinde beyaz ekran gözü yoruyor - Yazar: BulutKovalayan - 01.09.2026, 22:08