Yüksek performanslı, SSD disk ve tam root erişimli sanal sunucular — Vds satın al
Vds satın al

[Çözüldü] Medicane'e 'Akdeniz kasırgası' demek doğru mu? Sıcak çekirdek tartışması

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(19.09.2026, 19:45)SinoptikAyse Yazdı: Son haftalarda Akdeniz'de gelişebilecek alçaklar için 'Akdeniz kasırgası geliyor' tarzı paylaşımlar çoğaldı. Terim konusunu bir kez ele almak istiyorum. İddiam: Medicane'lerin (Mediterranean hurricane kısaltması)...
Açılış mesajına geri dönüyorum, çünkü fikrim değişti. Verilere bakınca 'kasırga' kelimesinin çoğu medicane için fazla olduğunu kabul ediyorum: boyut küçük, rüzgar genelde kasırga kuvvetinde değil, doğuşu farklı. Bundan sonra 'tropik benzeri siklon' diyeceğim. Geçen haftaki paylaşımımın başlığını da düzelttim.
Antalya bölge gözlemcisi | Yorumlar kişiseldir
Gözlemler Muratpaşa / Antalya çevresinden
[-] tugaykose adlı üyenin bu mesajını beğenen 15 üye:
  • aynur_meteo, erzurumFirtina, berk486, sinoptikdeniz, Mugla936, demirs86, aktano, MeteoSabiha, AynurSimsek59, DuzceHavasi, erolb, hamza.uslu, diyarbakirGozlem, Sinoptikenes, KaramanMeteo526
Alıntı

Bu Konudaki Mesajlar
RE: Medicane'e 'Akdeniz kasırgası' demek doğru mu? Sıcak çekirdek tartışması - Yazar: tugaykose - 22.09.2026, 09:10