Konu: 54
Alınan Beğeni: 509 mesajda 2.861
Verilen Beğeni: 314
(06.09.2026, 21:05)EnsembleEce Yazdı: Grafiği ekledim. Tablo çok tutarlı: fark rüzgar hızı arttıkça düzenli biçimde azalıyor, bulutlu saatlerde ve gece neredeyse kayboluyor. Bu, pasif kalkanın güneşten aldığı ısıyı atmak için doğal havalandırmaya muhtaç...
Haklıymışsın karsoner, düzeltiyorum. Veriler tutarlı, kurulumun temiz, kalibrasyonun doğru. Rehberde yazdığım şu cümle:
Kod:
"Doğru yere kurulmuş 6-8 katlı pasif radyasyon kalkanı ±0,5 °C içinde yeterlidir."
eksik. Doğrusu: gece ve rüzgarlı saatlerde ±0,5 °C makul, ama rüzgarsız ve güneşli öğlenlerde pasif kalkan 1-2 °C fazla gösterebilir. Rehberi bu akşam güncelliyorum ve maksimum/rekor iddiaları için fanlı kalkan öneriyorum. Kurulumunu bu kadar sorguladığım için hakkını helal et; sorular gerekliydi ama sen hepsine veriyle cevap verdin.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.
IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını beğenen 18 üye:IstasyonHalil adlı üyenin bu mesajını 18 üye beğendi
• tekirdaglibilal, keremk58, sinoptikcan, tamer992, baris_992, haydar74, RizeliSukran, konyaHavasi, hakanm84, FilizRuzgar, huseyin207, Sinoptikibrahim, yalcin107, yusuf.genc, turgut_484, bilgini, SaadetFirtina, cetind58