29.05.2026, 20:44
Egeli, üç yılda iki yatak kıyı için kötü değil, deniz kenarında 18-24 ay normal kabul ediliyor; iç kesimde 5-6 yıl. Yaptıkların doğru; iki ekleme:
Ultrasonik anemometre tuz kristaline karşı bağışık değil ama hareketli parçası olmadığı için ömrü uzun; senin ölçtüğün gust doğruluğu %10 zayıflığını kabul edersen kalıcı çözüm. Ben iki sensörü paralel çalıştırırdım: kepçeli kalibrasyon referansı, ultrasonik günlük kullanım.
- Silikon gres yerine düşük sıcaklıkta katılaşmayan, plastikle uyumlu bir yatak gresi kullan, silikon zamanla toz tutup macunlaşabiliyor. İnce sür, fazlası toz mıknatısı.
- Yatakları çıkarınca atma; ultrasonik temizleyicide 10 dakika tatlı su + biraz sirke, sonra kurutup gresle; yedek olarak bir sezon daha gidiyor.
Ultrasonik anemometre tuz kristaline karşı bağışık değil ama hareketli parçası olmadığı için ömrü uzun; senin ölçtüğün gust doğruluğu %10 zayıflığını kabul edersen kalıcı çözüm. Ben iki sensörü paralel çalıştırırdım: kepçeli kalibrasyon referansı, ultrasonik günlük kullanım.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)