22.09.2026, 10:08
Dün gece, 22 Eylül 03:40'tan itibaren Nilüfer istasyonumun Weather Underground sayfası güncellenmeyi bıraktı. Davis WeatherLink Live cihazı yerel ağda çalışıyor, WeatherLink uygulaması veriyi gösteriyor, Ecowitt tarafındaki yağış ölçer de sorunsuz; yalnızca WU'ya yükleme durmuş. Aynı şeyi yaşayan var mı diye açıyorum, çözümü de bulunca yazacağım.
İlk kontrol ettiklerim:
Düzenleme (10:15): WeatherLink Live'ın firmware sürümü iki gün önce otomatik güncellenmiş; kesintiyle zamanlaması şüpheli.
Bu arada Nilüfer sabah 07:00: 12,4 °C, nem %86, gece 3,1 mm yağış. Veri kesilse de ölçüm sürüyor; konsol ve yerel kayıt burada işe yarıyor. HavaAdmin'in "buluta güvenme, CSV al" tavsiyesinin canlı örneği.
İlk kontrol ettiklerim:
- WeatherLink hesabındaki WU yükleme ayarı açık, istasyon kimliği ve anahtar doğru görünüyor.
- Modemi yeniden başlattım, değişmedi.
- WU sayfasında son veri 03:38.
- Ecowitt GW2000'in kendi WU yüklemesi (ayrı bir istasyon kimliğiyle test için kurmuştum) çalışıyor. Yani WU tarafında genel bir kesinti yok, sorun Davis-WU bağlantısında.
Düzenleme (10:15): WeatherLink Live'ın firmware sürümü iki gün önce otomatik güncellenmiş; kesintiyle zamanlaması şüpheli.
Bu arada Nilüfer sabah 07:00: 12,4 °C, nem %86, gece 3,1 mm yağış. Veri kesilse de ölçüm sürüyor; konsol ve yerel kayıt burada işe yarıyor. HavaAdmin'in "buluta güvenme, CSV al" tavsiyesinin canlı örneği.
Nilüfer / Bursa, 155 m | Davis Vantage Pro2 + Ecowitt yağış ölçer | Sensör 2 m'de değilse ölçüm sohbettir.

![[-]](https://havaforumu.com/images/collapse.png)