Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın
Vds satın al

İç Ege, Batı Akdeniz ve Eskişehir Raporlar-Yorumlar - 2021

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GFS soğuğu getiriyor, ECMWF getirmiyor; klasik hikâye.
[-] veyselmutlu adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • SicakDalga07
Vds satın al
Bizim mahalleye de düştü, hem de ne düşmek! Herkese kolay gelsin, kürekler iş başına ⛄
Aydın bölge gözlemcisi | Yorumlar kişiseldir
Gözlem noktası: Efeler / Aydın, 110 m
[-] cemc adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • eskisehirgozlem
(15.12.2021, 12:00)cemc Yazdı: Bizim mahalleye de düştü, hem de ne düşmek! Herkese kolay gelsin, kürekler iş başına ⛄
Saygı duyarım ama ben farklı düşünüyorum.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
Önümüzdeki günlerde sabah sisleri devam eder, trafikte dikkat. Evde basit bir meteoroloji istasyonu kurmak isteyen var mı, ne önerirsiniz?
Sıcaklık düşsün de nasıl düşerse düşsün.
Deniz üzerinde sis bandı var, kıyıdan bakınca ufuk çizgisi kaybolmuş. Vapur sesleri geliyor ama görünmüyorlar.
Eskişehir merkezde hava şu an -7 derece, gökyüzü parçalı bulutlu.
Her cephe yeni bir başlangıçtır.
[-] yigitd74 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • karali
(18.12.2021, 00:52)yigitd74 Yazdı: Deniz üzerinde sis bandı var, kıyıdan bakınca ufuk çizgisi kaybolmuş. Vapur sesleri geliyor ama görünmüyorlar. Eskişehir merkezde hava şu an -7 derece, gökyüzü parçalı bulutlu.
yigitd74 bunu biraz daha açabilir misin, tam anlayamadım.
Gökyüzü en iyi öğretmendir.
[-] cuneyt_kutahya adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • havaciabdullah
UKMO run'ını beklemek için alarm kuran tek kişi ben değilim herhalde. Modellerin kararsızlığı bizim ekiptekilerden bile fazla.
Radar ve uydu takibi sabah kahvesiyle birlikte
Yağış haritası rengarenk ama alt katmanlara bakınca o kadar nem görmüyorum, biraz şüpheliyim. Cephenin geçişi 27 Aralık öğle saatlerinde bekleniyor.
Model takibi: ECMWF 00z/12z, GFS dört run
[-] yalcin107 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • Sezer_Tekirdag
Güneyden gelen hücre kuvvetlendi, ilk yağışlar Afyonkarahisar civarına ulaştı.
[-] fidan83 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • KonvektifCan
(27.12.2021, 19:00)fidan83 Yazdı: Güneyden gelen hücre kuvvetlendi, ilk yağışlar Afyonkarahisar civarına ulaştı.
fidan83 radar senin tarafa ağır hücre gösteriyor, dikkatli ol.
Dolu geldiğinde araba kapalıda olsun.
Vds satın al
Davraz'da pistler açık, Isparta tarafından bakınca dağ bembeyaz.
[-] alp.toprak adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • cuneyt_kutahya
2020 yılında bu konuları takip etmeye başlamıştım, o zamandan beri en keyifli hobim oldu. ICON ve ALADIN gibi bölgesel modeller ne kadar güvenilir?

Ensemble ortalamasına bakın, tek üyeye değil.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • Fatma346
2021 kapanış: Nisan donu, çok sıcak ve zor bir yaz, Aralık'ta Eskişehir'e ilk karlar. Bölge forumumuzun ilk yılı hem teknik hem duygusal olarak ağır geçti. Rapor veren herkese teşekkürler; 2022 konusu yarın açılıyor.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • Fatma346, yilmaz83, hamza.uslu