Konu: 55
Alınan Beğeni: 439 mesajda 2.180
Verilen Beğeni: 354
Merhaba,
Boran haftasının ardından forumda bir sessizlik oldu; kar eridi, raporlar azaldı, herkes bir sonraki sistemi bekliyor. Bu sessizlikte biraz söz paylaşalım dedim. Güzel ve özlü sözler alt forumunun ana konusu burası.
Nasıl paylaşılır?- Söz kısa olsun; bir iki cümle. Uzun metin, şiirin tamamı, şarkı sözü paylaşılmaz (telif ve okunabilirlik).
- Kaynağını yazın: atasözü, halk deyişi, bir kitaptan kısa alıntı (kitap adıyla), ya da kendi sözünüz.
- Kendi sözlerinizi paylaşmak özellikle teşvik edilir. Bu forumda gökyüzüne bakıp bir şey söyleyen çok insan var.
- Kimseyi hedef alan, kırıcı ya da siyasi göndermeli sözler paylaşılmaz.
Ben kendi fotoğraf defterimden başlayayım. Her fotoğrafımın altına bir cümle yazarım, en sevdiklerim şunlar:
'Bulut, gökyüzünün el yazısıdır; aynı cümleyi iki kez yazmaz.'
'Sis bir perde değil, bir davettir: Yakındakine bakmayı öğretir.'
'Şimşeği fotoğraflamak için sabır gerekir; ama önce korkuyu yenmek değil, ona saygı duymak gerekir.'
Ve bir atasözü, çünkü bu forumun ruhunu anlatıyor: 'Damlaya damlaya göl olur.' Her gün yazılan bir iki rapor, beş yıl sonra bir arşiv olur.
Sıra sizde.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını beğenen 13 üye:BulutKovalayan adlı üyenin bu mesajını 13 üye beğendi
• BayramS03, aydoganu, melihturkmen, LodosBogazi, zonguldak77, bayburthavasi, ZulalFirtina, HavaAdmin, ayhan_77, KonyaliMeryem, eroglu76, harunKar, BatiKaradenizBora

Konu: 140
Alınan Beğeni: 710 mesajda 4.655
Verilen Beğeni: 583
Güzel bir başlangıç. Benden bir atasözü ve bir yorum: 'Rüzgar eken fırtına biçer.' Meteorolojide değil ama hayatta çok doğru; forumda da öyle. Kırıcı bir mesajın karşılığı her zaman daha sert olur. Nazik yazalım, nazik cevap alalım.
HavaForumu Kurucusu | Meteoroloji Müh. | Forum Kuralları | Kaynak göstermeyen tahmin, tahmin değildir.
Konu: 42
Alınan Beğeni: 420 mesajda 1.908
Verilen Beğeni: 375
Denizcilerin bir sözü var, babamdan duydum: 'Rüzgarı değiştiremezsin, yelkeni ayarlarsın.' Sörf yaparken de hayatta da işe yarıyor. Kaynağı eski denizciler, kimin söylediğini kimse bilmiyor.
Çeşme / İzmir | Rüzgar knot ile ölçülür, hisle değil. | Lodos geliyorsa tekneyi bağla.
Konu: 44
Alınan Beğeni: 464 mesajda 2.583
Verilen Beğeni: 228
Erzurum'dan kendi sözüm: 'Soğuk, üşüyene uzun; kış, hazırlanana kısadır.' Bir de atasözü: 'Ağustosta beli bükülmeyenin zemheride kazanı kaynamaz.' Bizde bu söz hâlâ yaşıyor; yazın odun hazırlamayan kışın zorlanır.
Doğu Anadolu Moderatörü | Erzurum, 1.900 m | -25°C: ceket giyilir. -35°C: ikinci ceket. | Palandöken sezon takibi
Konu: 43
Alınan Beğeni: 434 mesajda 2.226
Verilen Beğeni: 410
Karadeniz'den: 'Her yokuşun bir inişi vardır.' Bizim yayla yollarında kelimesi kelimesine doğru. Kendi sözüm de şu olsun: 'Dere sesi gece büyür; insan korkusu da öyle. Sabaha dayanan ikisinin de azaldığını görür.'
Karadeniz Moderatörü | Of / Trabzon | Sel bildiriminde kaynak zorunlu. | 100 mm/24 saat = alarm
Konu: 0
Alınan Beğeni: 36 mesajda 51
Verilen Beğeni: 115
Bir halk deyişi: 'Güneş balçıkla sıvanmaz.' Gerçek ne kadar saklanmaya çalışılsa da ortaya çıkar. Forumda 'ölçüm hatası' tartışmalarında aklıma geliyor, istasyonun gerçeği er geç ortaya çıkıyor.
GFS ile ECMWF arasında kalan adam
Konu: 101
Alınan Beğeni: 843 mesajda 5.100
Verilen Beğeni: 340
Kendi sözüm, analiz defterimin ilk sayfasından: 'Tahmin, bilinenle bilinmeyenin arasındaki köprüdür; köprüyü sağlam kuran, belirsizliği saklamayan olur.' Her analizime belirsizlik bölümü eklememin sebebi bu.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
Konu: 151
Alınan Beğeni: 757 mesajda 5.042
Verilen Beğeni: 327
Bir de benden mizahi bir söz, model forumunun gayriresmi mottosu: 'GFS 384. saatte kar gösteriyorsa, 385. saatte güneş gösterir.' Kaynak: Kendi tecrübem, acı tecrübe.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
Alınan Beğeni: 17 mesajda 18
Verilen Beğeni: 36
Karayel haftasında aklıma gelen bir söz: 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır.' Bu yıl kelimesi kelimesine gerçekleşti. Bademler açmıştı, üstüne kar yağdı.
Her mevsimin kendine has ışığı var.
Konu: 55
Alınan Beğeni: 439 mesajda 2.180
Verilen Beğeni: 354
Mart sözü tam yerinde. Bu hafta defterime bir cümle daha yazdım: 'Geç gelen kar, erken açan çiçeğe ders vermez; ikisi de mevsimi kendi saatine göre yaşar.' Kapadokya'da kayısı çiçeklerinin üstünde kar gördüm, fotoğrafı medya forumunda.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
Alınan Beğeni: 120 mesajda 144
Verilen Beğeni: 215
Katılıyorum, bir de üstüne sabırlı olmak lazım.
Alınan Beğeni: 134 mesajda 161
Verilen Beğeni: 243
Uyarı için teşekkürler, ailemle de paylaştım. Kolay gelsin.
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
Alınan Beğeni: 34 mesajda 43
Verilen Beğeni: 103
Aynen, ben de yıllardır bunu söylüyorum.
Gökyüzü en iyi öğretmendir.
|