Bugün, 00:59
(Dün, 23:53)defne_meteo Yazdı: gokyuzuSerife dediği gibi, önce gözleme bakalım sonra konuşalım.defne_meteo ilgin için teşekkür ederim.
Model takibi: ECMWF 00z/12z, GFS dört run
|
Bugün, 00:59
(Dün, 23:53)defne_meteo Yazdı: gokyuzuSerife dediği gibi, önce gözleme bakalım sonra konuşalım.defne_meteo ilgin için teşekkür ederim.
Model takibi: ECMWF 00z/12z, GFS dört run
Bugün, 02:57
GFS 18z yayınlandı, bir bakayım dedim; ilk 72 saat sakin, sonrası hareketli görünüyor.
Tekirdağ için kar bekleyen sabırlı bir kalp.
Bugün, 03:53
Modellerde kayda değer bir şey yok, haritalar dümdüz.
Hangi modeller kaç günlük tahmin yapıyor?
Kar yağmadan inanmam.
Bugün, 05:51
(Dün, 23:53)defne_meteo Yazdı: gokyuzuSerife dediği gibi, önce gözleme bakalım sonra konuşalım.Aynı soruyu ben de sormak istiyordum defne_meteo, cevap gelirse haberim olsun.
Kayak sezonunda Yıldız Dağı kar raporları benden
Bugün, 05:54
ICON 18z yine farklı, bu gidişle son ana kadar netleşmeyecek. 500 hPa haritasına neden bu kadar önem veriliyor?
Bugün, 05:56
(Bugün, 05:54)aziz_hatay Yazdı: ICON 18z yine farklı, bu gidişle son ana kadar netleşmeyecek. 500 hPa haritasına neden bu kadar önem veriliyor?Bu yorumu kaydediyorum, sonra dönüp bakarız 😊
Sıcaklık, nem, rüzgar; gerisi laf.
Bugün, 06:53
Önümüzdeki 4 gün için gözümüz bu alçakta olacak. T850 ile yerdeki sıcaklık arasında nasıl bir ilişki var, biri açıklayabilir mi?
Bugün, 07:51
Ekim ayının ilk yarısı için modeller yüksek basınç hakimiyeti gösteriyor, ikinci yarı daha hareketli.
Sıcak sektör içinde kalan bölgeler için lodos ve ılık hava, cephenin arkasında poyraz ve serinlik.
Konya | Kış tahmini Ekim'de yazılır, Mart'ta karnesi verilir. | ENSO + Sibirya kar + QBO
11 saat önce
Şu anki tabloya göre 7 Ekim civarı bir değişim bekliyorum, ama bunu kesin bir tahmin olarak değil eğilim olarak yazıyorum.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
11 saat önce
ICON 00z çıktı, genel tabloda büyük bir değişiklik yok.
7 saat önce
(Bugün, 02:57)gokyuzuNilufer Yazdı: GFS 18z yayınlandı, bir bakayım dedim; ilk 72 saat sakin, sonrası hareketli görünüyor.gokyuzuNilufer bu konuda seninle aynı fikirdeyim.
Radar ve uydu takibi sabah kahvesiyle birlikte
5 saat önce
Kayseri meteogramında ensemble üyeleri 7 Ekim sonrasında yelpaze gibi açılıyor. Yeni ayın ilk run'ları sakin başladı.
4 saat önce
Katılmıyorum, önceki olaylarda da böyle deniyordu ama tutmadı. Gözlemi olan yazsın.
Dolu geldiğinde araba kapalıda olsun.
3 saat önce
Önümüzdeki 3 gün için gözümüz bu alçakta olacak. Kalınlık değeri 528 falan diye yazılıyor, bu neyi ifade ediyor?
Kar yağmadan inanmam.
2 saat önce
UKMO 00z biraz daha kuru çıktı, yağış alanları doğuya kaymış. Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. Model haritalarını okumayı öğrenmek istiyorum, nereden başlamamı önerirsiniz?
ICON-EU ve AROME meraklısı
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|