22.09.2026, 21:30
Bu konu bana şunu öğretti: bir sonraki uyarıda telefondaki bildirimle yetinmeyip metnin tamamını okuyacağım. 'Kuzey kesimler ve kıyılar' yazıyorsa biz Küçükçekmece'de daha hafif atlatırız demek.
|
22.09.2026, 21:30
Bu konu bana şunu öğretti: bir sonraki uyarıda telefondaki bildirimle yetinmeyip metnin tamamını okuyacağım. 'Kuzey kesimler ve kıyılar' yazıyorsa biz Küçükçekmece'de daha hafif atlatırız demek.
23.09.2026, 08:50
(22.09.2026, 09:45)SinoptikAyse Yazdı: Bu gerçekten haklı bir nokta. Bildirimle uyarı metni arasındaki iletişim farkı ayrı bir konu ve eleştirilebilir. Ama uyarının kendisi il ve bölge ölçeğinde veriliyor, ilçe ilçe değil. Bildirimin kısalığı, tahminin...Verilere bakınca kabul ediyorum: uyarı bölge ölçeğinde isabetliydi, eşik kuzey kıyılarda ve boğazlarda aşılmış. Benim ilçem kuzey kıyılara göre korunaklı kaldı, 45 km/s'yi bütün İstanbul'a genellemem yanlıştı. 'Uzmanlar kurumu savunmak zorunda' lafımı da geri alıyorum, Ayşe Hanım, sizden özür dilerim.
necatis91 adlı üyenin bu mesajını beğenen 15 üye:• sanliurfaGozlem, umut.tan, deniz_70, hasant872, davut_canakkale, halilk, soner566, havacituran, havaciveli, aynur_meteo, Siirt507, NeslihanGozlem, Meteobaris, GulsenGozlem, BeyzaGozlem
23.09.2026, 09:25
Özrünüz kabul, necatis91; sorgulamanız da aslında konunun açılmasına vesile oldu. Tek önerim: uyarılarda il adının yanında hangi kesimlerin vurgulandığına bakın. Kıyı ile iç kesim, sırt ile vadi arasında rüzgar farkı çoğu zaman bir iki Bofor'dur.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 10 üye:• kar_Hazal, HazalFirtina, necatikar, havaciveli, nalanruzgar, kiymet_duzce, muglaliipek, antalyahavasi, havahazal, unsalr
23.09.2026, 09:50
Bu sabah vapurlar normal çalışıyor, deniz de sakinleşti. Güzel ve öğretici bir tartışma oldu, emeği geçen herkese teşekkürler.
23.09.2026, 10:40
Özet: 19-20 Eylül sarı kodlu poyraz uyarısında eşik, uyarı metninde vurgulanan kuzey kıyılar ve boğazlarda aşıldı: Kilyos-Şile hattında 70-75 km/s hamle, İstanbul Boğazı girişinde 6-7 Bofor, Çanakkale Boğazı ve Bozcaada'da 7-8 Bofor, Karadeniz'de 2,5-3 m dalga ve bazı deniz ulaşımı iptalleri. Küçükçekmece gibi güneybatı kıyısında poyraz kara üzerinden zayıflayarak 40-50 km/s'de kaldı. Tek ilçe gözlemi bölgesel uyarıyı boşa çıkarmaz; necatis91 ve AynurSimsek59 görüşlerini güncelledi, bildirim ile metin arasındaki iletişim farkı ise haklı bir tespit olarak not edildi.
Konu çözüldü olarak işaretlendi.
Marmara Moderatörü | Çekmeköy, 180 m | Kar için 850 hPa -6°C ve poyraz şart. | 2022 Ocak'ı unutmadık.
KarAvcisi34 adlı üyenin bu mesajını beğenen 21 üye:• ramazantan, SilaGozlem, zonguldakliramazan, polatk, MeteoNurcan, tayfung52, tolga_83, melihturkmen, rustukose, GizemGozlem, ertugrul_280, necatikar, rukiye_71, serdarkar, yilmaz83, zonguldakGozlem, harunKar, Hafize05, Gamze_68, Kubra660, esra427 |
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|