28.09.2026, 17:54
ECMWF ile GFS arasındaki fark 2. günden itibaren açılıyor; biri alçağı güneye indiriyor, diğeri kuzeyde tutuyor.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
|
28.09.2026, 17:54
ECMWF ile GFS arasındaki fark 2. günden itibaren açılıyor; biri alçağı güneye indiriyor, diğeri kuzeyde tutuyor.
Ürgüp / Kapadokya | Bulut kovalar, şimşek bekler. | Her fotoğrafta konum ve tarih var.
28.09.2026, 17:57
Bu olayı arşive not düşüyorum, model performansı açısından iyi bir örnek oldu. Meteogram nasıl okunur, bir örnekle anlatabilecek var mı?
Gökyüzü en iyi öğretmendir.
Dün, 00:57
Güneş çıktı. Bu sezon hiç yüzümüz gülmedi.
Dün, 02:54
Bu konuyu okurken forumun ilk yıllarındaki heyecanı hatırladım. O zamanlar bu kadar üye yoktu ama her sistemde sabaha kadar yazışırdık.
Dedemin barometre saati hâlâ duvarda, bazen onunla modelleri karşılaştırıyorum.
Dün, 06:56
Bugün forumdaki ilk yılımı doldurdum, iyi ki sizinle tanışmışım. 👏
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
Dün, 08:58
Haritaları ve verileri derleyip paylaşan herkese ayrıca teşekkürler, forumun kalitesi bu sayede.
Işık çok güzeldi, fotoğrafı ekledim.
Dün, 11:51
2025 yılında bu konuları takip etmeye başlamıştım, o zamandan beri en keyifli hobim oldu.
Araç termometresi gözlemcisi, resmi ölçüm değildir
11 saat önce
(Dün, 08:58)BulutKovalayan Yazdı: Haritaları ve verileri derleyip paylaşan herkese ayrıca teşekkürler, forumun kalitesi bu sayede. Işık çok güzeldi, fotoğrafı ekledim.Alıntıya ek olarak: o bölgede topografya yağışı ciddi şekilde artırıyor, rakamlar şaşırtmasın.
Konya | Kış tahmini Ekim'de yazılır, Mart'ta karnesi verilir. | ENSO + Sibirya kar + QBO
10 saat önce
Sistemin toplam yağış verileri açıklandı mı?
Bir termometre, bir defter, bir ömür.
Froggit HP1000, çatı montajı · 1230 m
9 saat önce
6 saat önce
(Dün, 08:58)BulutKovalayan Yazdı: Haritaları ve verileri derleyip paylaşan herkese ayrıca teşekkürler, forumun kalitesi bu sayede. Işık çok güzeldi, fotoğrafı ekledim.Bu sistemi burada takip etmek çok keyifliydi, emeği geçenlere sağ olun.
Hava durumu değil, hava tutkusu.
6 saat önce
Şunu da ekleyeyim: Bugünkü run'lar dünkü umudu biraz yeşertti, bakalım devamı gelecek mi. Konya'dan selamlar.
57 dakika önce
Bugün Yozgat merkezde güneşli ve sakin bir gün, en yüksek 28 derece.
Yağmur kokusunu sevenler kulübü.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|