Kış sezonu 2026-27 model paneli açıldı — ECMWF / GFS / ICON karşılaştırmalarına katılın
Vds satın al

GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Şubat-Mart-Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2026)

Konu Değerlendirmesi:
  • 0 Oy(lar) - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(19.06.2026, 13:07)selcuk_756 Yazdı: Yağmurun kiremitli çatıya vurduğu sesi özledim, apartmanda o his yok. Bir zamanlar radar görüntüsü yenilensin diye bilgisayar başında dakikalarca beklerdik.
Çok yerinde bir tespit, ekleyecek bir şeyim yok.

Öncü sinyaller tabloda.
Konya | Kış tahmini Ekim'de yazılır, Mart'ta karnesi verilir. | ENSO + Sibirya kar + QBO
[-] UzunVadeciMert adlı üyenin bu mesajını beğenen 3 üye:
  • Serife10, betul94, Meteoismail
Alıntı
Vds satın al
Ankara meteogramında ensemble üyeleri 27 Haziran sonrasında yelpaze gibi açılıyor.
Alıntı
(19.06.2026, 07:43)veyselmeteo Yazdı: Model yorumu yapmayı öğrendim, şimdi de hayal kırıklığını yönetmeyi öğrenmem lazım 😅 Radarı yenile, yenile, yenile... Başka hobim kalmadı.
veyselmeteo güldürdün ama maalesef doğru söylüyorsun.
Erzurum için kar günü sayacı: sıfırlandı.
[-] osman_91 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sefak
Alıntı
00z çıktısında belirgin bir iyileşme yok ama kötüleşme de yok, idare eder. Takipteyim.
Edirne sabahları soğuk, forum sıcak.
[-] caglart adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • gulbahar558
Alıntı
ICON 00z yayınlandı, bir bakayım dedim; ilk 72 saat sakin, sonrası hareketli görünüyor. Zamanla göreceğiz.
[-] cetind58 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • elvank105
Alıntı
(18.06.2026, 23:17)SamsunKarayel Yazdı: ICON 12z çıktısındaki yüzey sıcaklıkları sizce güvenilir mi? T850 ile yüzey arasındaki fark bana biraz tuhaf geldi.
SamsunKarayel bu soruyu ben de merak ediyordum, cevap gelirse ben de öğrenirim.
Kar sevenler kulübü üyesi ❄️
Davis Vantage Pro2, çim üstü 1,5 m · Karacabey / Bursa
[-] tunao55 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • meteoleyla
Alıntı
(20.06.2026, 09:45)NiluferS248 Yazdı: Pazar günü öğleden sonra kısa süreli ama şiddetli bir sağanak bekliyorum, sonra hava açar. Konvektif günlerde küresel modellerin yağış haritasını birebir okumak bence yanlış; ortamı değerlendirmek lazım.
Pek katılmıyorum, bizim tarafta durum tam tersi. Zamanla göreceğiz.
Alıntı
UKMO 00z yeni bir sıcak hava dalgası gösteriyor, T850 25 °C'ye kadar çıkıyor. Bu kadar zıplayan run'lar varken bir şey demek zor, sabah tekrar bakarız.
[-] havanazan adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • taskinb, Miray_Usak
Alıntı
Cephenin geçişi 27 Haziran öğle saatlerinde bekleniyor.
[-] Radarsalih adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • UsakHavasi
Alıntı
ECMWF 00z Batı Karadeniz için 16 mm'ye varan yağış gösteriyor, çoğu sağanak şeklinde.
Blokaj ne demek, sürekli bu terim geçiyor?
Sisli sabahlar, berrak akşamlar.
[-] SivasMeteo868 adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • zonguldakHavasi
Alıntı
Vds satın al
Kısa vadede Samsun için bir cephe geçişi bekliyorum, arkasından sıcaklık belirgin şekilde düşecek.
Bursa / Nilüfer | Deterministik run hikâyedir, ensemble istatistiktir. | Haftalık indeks paneli: Pazartesi
[-] EnsembleEce adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • havacidursun, Sinoptikfaruk
Alıntı
Kesme alçakları (cut-off) modellerin baş belasıdır, konumu 24 saat öncesine kadar bile oynar.
Yağış hafta ortasında başlıyor, hafta sonuna kadar ara ara sürecek.
Sinoptik Analiz & Şiddetli Hava | Tek run'a tahmin kurulmaz, ensemble'a bakılır. | MGM uyarı = ciddiye al
[-] SinoptikAyse adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • Sinoptikbulent, karsoner
Alıntı
06z run'ı iyi görünüyor, umarım tutarlı kalır.
Merhaba arkadaşlar, forumda yeniyim. Model haritalarını okumayı öğrenmek istiyorum, nereden başlamamı önerirsiniz?
Radar açık, çay demli.
Alıntı
Sabah run'ı çok umut vermiyor ama henüz kapı kapanmadı. GFS sıcağı biraz törpüledi, 47 yerine birkaç derece daha düşük gösteriyor.
[-] bursaFirtina adlı üyenin bu mesajını beğenen 1 üye:
  • sanliurfaHavasi
Alıntı
Önümüzdeki hafta için kısa özetim: başta ılık, ortası yağışlı, sonu serin. Dün akşamdan bugüne ensemble ortalaması 2 derece daha soğuk.
GFS · ECMWF · ICON | 240 saat sonrasına inanan, kar yağmayınca bana kızmasın. | 00z run = sabah kahvesi
[-] ModelciKemal adlı üyenin bu mesajını beğenen 2 üye:
  • sezgin_79, celik_karaman
Alıntı