|
Türkiye Video Galerisi - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Diğer ... (https://havaforumu.com/forum-81.html) +--- Forum: Meteorolojik Videolar ve Resimler (https://havaforumu.com/forum-87.html) +--- Konu: Türkiye Video Galerisi (/thread-3933.html) Sayfalar:
1
2
|
Türkiye Video Galerisi - IstasyonHalil - 20.08.2022 Fotoğraf galerilerinin video kardeşi. Timelapse'ler, kar yağışı videoları, fırtına ve dalga görüntüleri, bulut hareketleri. Video paylaşımında dikkat edilecekler:
Timelapse için teknik ipuçları:
İlk paylaşım benden: Bahçemdeki istasyonun yanına koyduğum kameranın 12 saatlik timelapse'i; Uludağ'ın üzerinde sabahtan akşama bulutların oluşup dağılması. Gerçek süre 12 saat, video 2 dakika, 5 saniyede bir kare. Aynı gün istasyonumun sıcaklık grafiğini de ekledim; bulutların oluştuğu saatte sıcaklık artışının durduğunu görebilirsiniz. RE: Türkiye Video Galerisi - BulutKovalayan - 20.08.2022 Halil, sıcaklık grafiğiyle timelapse'i yan yana koymak harika bir fikir, bilimsel timelapse diyelim. Benden: Ürgüp'te bir cumulonimbus'un 40 dakikada congestus'tan örse dönüşümü, 3 saniyede bir kare. Video kendi kanalımda. RE: Türkiye Video Galerisi - aktas_nevsehir - 13.09.2022 Bir sonraki güncelleme ne zaman çıkıyor? Şimdiden teşekkürler. RE: Türkiye Video Galerisi - havacisedat - 26.09.2022 Forum yeni rekorunu kırmış, aynı anda bu kadar çevrimiçi üye görmemiştim. 🙂 RE: Türkiye Video Galerisi - cetind58 - 15.10.2022 Rüzgarsız, bulutsuz, sıradan bir gün. Sayfayı yenileyip duruyorum, 00z hâlâ yüklenmedi. RE: Türkiye Video Galerisi - Songul_89 - 20.10.2022 Eskiden kışın sobalı evler yüzünden şehirler dumanaltı olurdu, sis ile duman birbirine karışırdı. Bizim tarafa gelir mi sizce? RE: Türkiye Video Galerisi - ferdafirtina - 17.11.2022 Akyazı tarafında hafif rüzgar var, o kadar. RE: Türkiye Video Galerisi - LodosBogazi - 30.11.2022 Lodos videosu: Çanakkale kordonunda 29 Kasım'daki lodosun birinci yıl dönümü için bir derleme, geçen yıldan. Dalgaların kordona vurduğu anlar güvenli bir binanın içinden çekildi. Hatırlatma: O gün kıyıya yaklaşmak çok tehlikeliydi, lütfen böyle günlerde kordona gitmeyin. RE: Türkiye Video Galerisi - ozdemirs01 - 04.12.2022 İstanbul merkezde hava şu an 9 derece, gökyüzü parçalı bulutlu. RE: Türkiye Video Galerisi - kastamonuhavasi - 01.02.2023 Kar yağışı videosu: Kastamonu merkezde bir gece boyunca sokak lambası altında kar, 10 saniyede bir kare, 8 saat. Arabaların üstünde karın yavaş yavaş biriktiğini görmek çok huzur verici. RE: Türkiye Video Galerisi - meteohilal - 11.03.2023 Bugün Kayseri merkezde güneşli ve sakin bir gün, en yüksek 12 derece. RE: Türkiye Video Galerisi - Erdem_Osmaniye - 22.05.2023 Sağanak ile normal yağmur arasındaki fark tam olarak ne? Bilen varsa yazsın. RE: Türkiye Video Galerisi - Sinoptikefe - 07.07.2023 Bu arada, Evde su tasarrufu için ne yapıyorsunuz? Ben bulaşık makinesini tam dolmadan çalıştırmıyorum. RE: Türkiye Video Galerisi - EgeliRuzgar - 30.07.2023 Alaçatı'da meltemin gün içindeki gelişimi: Sabah 09:00'da düz deniz, 12:00'de ilk kırışıklıklar, 15:00'te beyaz köpükler, 19:00'da yeniden sakinleşme. 30 saniyede bir kare. Rüzgar ölçer verisini videonun köşesine ekledim, knot knot görebilirsiniz. RE: Türkiye Video Galerisi - IstasyonHalil - 31.07.2023 (30.07.2023, 20:15)EgeliRuzgar Yazdı: Alaçatı'da meltemin gün içindeki gelişimi: Sabah 09:00'da düz deniz, 12:00'de ilk kırışıklıklar, 15:00'te beyaz köpükler, 19:00'da yeniden sakinleşme. 30 saniyede bir kare. Rüzgar ölçer verisini videonun köşesine...Egeli, videonun köşesine ölçüm verisi eklemen tam benim önerdiğim şey. Bu konu artık 'veri + görüntü' konusu oldu. Bir sonraki adım: Kar videolarına kar kalınlığı ölçüm çubuğu koymak. Kar Avcısı, bu kışa hazır mısın? |