|
GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Meteorolojik Çeşitli Yorumlar (https://havaforumu.com/forum-73.html) +--- Forum: Endeksler ve Sayısal Modeller (GFS, ECMWF, UKMO) (https://havaforumu.com/forum-29.html) +--- Konu: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) (/thread-3778.html) |
GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - ModelciKemal - 31.03.2024 Nisan-Kasım 2024 sıcak sezon konusu. Genel tablo: El Niño hızla zayıflıyor, yaz ortasında nötre, sonbaharda La Niña'ya dönmesi bekleniyor. Buna rağmen küresel sıcaklıklar rekor seviyelerde; Akdeniz yüzey sıcaklığı da mevsim normallerinin epey üzerinde başlıyor. Bu yüzden yaz için sıcak dalgaları ve sonbaharda Akdeniz alçakları öncelikli başlıklarımız. Bu sezonun takip listesi:
Sezonun ilk sinyali: ECMWF 12z Nisan'ın ilk haftasında Ege ve İç Anadolu'ya mevsim normallerinin 6-8 derece üzerinde sıcaklık getiriyor. Erken ısınma, ardından ay ortasında bir kuzeyli sokulma olursa meyve bahçeleri için riskli bir senaryo oluşur. Takipteyiz. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - yozgat646 - 05.04.2024 Dolu için gerekli malzeme var, üretici arkadaşlar dikkat etsin. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - zonguldakGozlem - 05.04.2024 Ensemble ortalaması sakin ama birkaç üye çok sert, onları da göz ardı etmemek lazım. Uzun vadede Nisan normallerin üzerinde yağışlı geçebilir, ama bu tür tahminler hep temkinle okunmalı. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - dogan67 - 05.04.2024 (31.03.2024, 23:52)ModelciKemal Yazdı: Nisan-Kasım 2024 sıcak sezon konusu. Genel tablo: El Niño hızla zayıflıyor, yaz ortasında nötre, sonbaharda La Niña'ya dönmesi bekleniyor. Buna rağmen küresel sıcaklıklar rekor seviyelerde; Akdeniz yüzey sıcaklığı da...ModelciKemal doğru söylüyor, toz sadece görüntü değil sağlık meselesi. Hassas gruplar ciddiye almalı. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - Cansu_Sivas - 06.04.2024 Bu kadar zıplayan run'lar varken bir şey demek zor, sabah tekrar bakarız. Akşam run'ı biraz daha iyi, yarın sabah netleşir. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - tamery349 - 06.04.2024 (05.04.2024, 21:02)yozgat646 Yazdı: Dolu için gerekli malzeme var, üretici arkadaşlar dikkat etsin.yozgat646 bu soruyu ben de merak ediyordum, cevap gelirse ben de öğrenirim. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - NazliRuzgar - 06.04.2024 (06.04.2024, 10:23)tamery349 Yazdı: yozgat646 bu soruyu ben de merak ediyordum, cevap gelirse ben de öğrenirim.tamery349 güldürdün ama maalesef doğru söylüyorsun. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - SivasMeteo868 - 08.04.2024 Nowcasting zamanı, artık radar ve uydu konuşur. CAPE değeri yüksek olunca kesin fırtına çıkar mı, yoksa başka şartlar da mı lazım? RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - Azra_meteo - 08.04.2024 ECMWF 00z yayınlandı, bir bakayım dedim; ilk 72 saat sakin, sonrası hareketli görünüyor. ECMWF 00z yağışı arttırmış, özellikle İç Ege-Batı Akdeniz tarafında toplamlar yükselmiş. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - TrakyaFirtina - 08.04.2024 İstanbul için hafta sonu 12 ile 27 derece arasında, parçalı bulutlu bir tablo bekliyorum. Tutmazsa söylersiniz. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - Sinoptikilker - 09.04.2024 Cephenin geçişi 15 Nisan öğle saatlerinde bekleniyor. RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - Radarmuharrem - 09.04.2024 Modeller biraz geç kaldı, olay erken başladı. Bizim tarafa gelir mi sizce? RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - aktas_nevsehir - 09.04.2024 Yağış haritası kıpkırmızı ama o bölgedeki birikim konvektif, noktasal olacaktır. SSW olunca kesin kar yağar mı bize? RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - zafermeteo - 27.04.2024 Modeller bu hücreleri hiç göstermemişti, tam sürpriz oldu. ⛈️ Hangi siteden model haritalarına bakıyorsunuz, önerebilir misiniz? RE: GFS-ECMWF-UKMO YORUMLAMALARI (Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim-Kasım 2024) - UzunVadeciMert - 27.04.2024 Stratosfer ısınması başladı; troposfere inip inmeyeceğini 10 gün sonra anlarız. |