|
Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Bölgesel Tahminler (https://havaforumu.com/forum-10.html) +--- Forum: İç Ege ve Batı Akdeniz (https://havaforumu.com/forum-56.html) +--- Konu: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu (/thread-3638.html) |
Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - ModelciKemal - 27.10.2024 Eskişehir'e özel konu. Kendi şehrim olduğu için model tartışmalarına her fırsatta Eskişehir'i sokuşturduğum biliniyor; en azından artık bunun için ayrı bir yeri var. Eskişehir'in iklimi
Model tarafı (benim kısmım) Eskişehir için model yorumu yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
Rapor bölgeleri Tepebaşı, Odunpazarı, Sivrihisar, Mihalıççık, Seyitgazi. Kar raporlarında mahalleyi yazın; şehir içi fark bile belirgin. İlk rapor: bu sabah Tepebaşı'nda 3,2 °C, Porsuk üzerinde ince sis. Sonbahar tamam. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - eskisehirFirtina - 28.10.2024 Odunpazarı · 07:40 · 2,6 °C · açık, hafif kırağı arabaların camında. Tarihi evlerin çatıları beyazdı sabah, çok güzeldi. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - SicakDalga07 - 28.10.2024 (27.10.2024, 20:21)ModelciKemal Yazdı: Eskişehir'e özel konu. Kendi şehrim olduğu için model tartışmalarına her fırsatta Eskişehir'i sokuşturduğum biliniyor; en azından artık bunun için ayrı bir yeri var. Eskişehir'in iklimi 790 m'de, Porsuk vadisinde kurulu...Kemal, GFS'in kar/su oranı eleştirisini artık Antalya için de yazabilirsin: GFS kıyıya sağanak verirken toplamı çoğunlukla düşük tahmin ediyor. Her modelin her şehirde ayrı bir huyu var; bu konunun model notları bu yüzden değerli. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - ModelciKemal - 28.10.2024 (28.10.2024, 21:06)SicakDalga07 Yazdı: Kemal, GFS'in kar/su oranı eleştirisini artık Antalya için de yazabilirsin: GFS kıyıya sağanak verirken toplamı çoğunlukla düşük tahmin ediyor. Her modelin her şehirde ayrı bir huyu var; bu konunun model notları bu...SıcakDalga, katılıyorum; GFS'in orografik ve konvektif yağışı parametrik çözdüğü için kıyı sağanaklarında zayıf kaldığı biliniyor. Ben de Antalya konusuna "GFS düzeltme katsayısı" diye bir satır eklerim, sen de gözlemlerinle doğrularsın. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - havaciabdullah - 09.01.2025 Tepebaşı · 07:50 · -6,8 °C · hafif kar, çim üstü 7 cm. Porsuk kenarı bembeyaz. Kemal hocamın dediği gibi GFS 15 cm veriyordu, 7'de kaldık. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - ModelciKemal - 09.01.2025 (09.01.2025, 08:32)havaciabdullah Yazdı: Tepebaşı · 07:50 · -6,8 °C · hafif kar, çim üstü 7 cm. Porsuk kenarı bembeyaz. Kemal hocamın dediği gibi GFS 15 cm veriyordu, 7'de kaldık.GFS 15, ECMWF 8, gerçekleşen 7. Konunun açılışındaki kuralı doğruluyoruz. Kar/su oranı 1'e 10 alınınca ECMWF'nin yağış toplamı tam isabet. Bunu arşive not ediyorum: 9 Ocak 2025, GFS iki kat fazla. RE: Eskişehir Özel Yorum ve Gözlem Konusu - tamerkar - 18.06.2026 Sivrihisar · 16:50 · 22,4 °C · gök gürültülü sağanak ve kısa süreli dolu. Güneybatıdan gelen bir hücre. Eskişehir merkeze gitmeden dağıldı. |