|
Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: HavaForumu ile İlgili Yorumlar (https://havaforumu.com/forum-93.html) +--- Forum: Sorularınız ve Görüşleriniz (https://havaforumu.com/forum-94.html) +--- Konu: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? (/thread-196.html) Sayfalar:
1
2
|
Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - SicakDalga07 - 29.05.2026 Merhaba, Kurala uyup özel mesaj yerine buraya yazıyorum. 27 Mayıs 2026 akşamı Sel & Taşkın forumundaki Batı Akdeniz sağanak başlığına Manavgat çevresinde derenin taştığına dair bir mesaj yazdım. Yaklaşık bir saat sonra mesajın kaldırıldığını gördüm; gerekçe olarak 'kaynaksız bildirim' notu düşülmüş. İtirazım şu: mesajı sosyal medyada dolaşan bir videoya dayanarak yazdım, evet, ama video Manavgat'tan tanıdığım birinin paylaşımıydı ve o saatte MGM'nin turuncu kodu zaten yürürlükteydi. Yani uydurma bir şey değildi. Ayrıca aynı başlıkta başka üyeler de 'şurada su bastı' diye yazdı, onlar duruyor. Ben kaynak konusunda titiz biriyim; sıcaklık rekoru iddialarında istasyon adı sormadan geçmem. Ama sel anında akan bilgiyi 'resmi kaynak yok' diye silmek bilgi akışını kesmiyor mu? Kuralın mantığını anlamak istiyorum, tartışmak için değil. İlgili moderatörden gerekçe rica ediyorum. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - havaelif - 29.05.2026 Aramıza hoş geldin, sorularını çekinmeden sorabilirsin. Yanılıyorsam düzeltin. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - KaradenizYagmur - 29.05.2026 Mesajı kaldıran benim, gerekçemi yazayım. Mesajında 'Manavgat'ta dere taştı, köprü kapandı' ifadesi vardı. O saatte ne valilik ne AFAD ne de MGM böyle bir bildirim yayınlamamıştı; ertesi sabah anlaşıldı ki video 2024 yılına aitti ve o gün yeniden dolaşıma girmişti. Köprü kapanmamıştı. Sel başlıklarında kural açık: doğrulanmamış bilgi paylaşılmaz. Sebebi de basit: birisi o mesajı okuyup güzergah değiştirebilir, ya da tam tersi 'kapanmış' sanıp gitmez. Yağışın kendisini yazmak serbest; 'şu köprü kapandı' gibi altyapı bilgisi kaynak ister. Diğer 'su bastı' mesajları kendi sokağını anlatan birinci elden gözlemlerdi; kaldırılmadı, çünkü kaynak kişinin kendisi. Mesajını 'sosyal medyada şu iddia dolaşıyor, doğrulayan var mı?' şeklinde tekrar yazabilirsin; o biçim kurala uygun. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - SicakDalga07 - 29.05.2026 (29.05.2026, 04:14)KaradenizYagmur Yazdı: Mesajı kaldıran benim, gerekçemi yazayım. Mesajında 'Manavgat'ta dere taştı, köprü kapandı' ifadesi vardı. O saatte ne valilik ne AFAD ne de MGM böyle bir bildirim yayınlamamıştı; ertesi sabah anlaşıldı ki video 2024...Videonun 2024'e ait olduğunu bilmiyordum, bu bilgi işi değiştiriyor. Yine de itirazımın bir kısmı duruyor: mesaj silinirken bana kısa bir açıklama gelseydi burayı açmazdım. 'Kaynaksız' notu tek başına çok kuru. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - sevim_08 - 29.05.2026 Hoş geldin! Amatör istasyon kurmayı düşünüyorsan ekipman bölümünde güzel rehberler var. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - HavaAdmin - 29.05.2026 İkinize de teşekkürler; tam da bu forumun amacı olan bir tartışma. Karar açısından: Yağmur'un işlemi kurala uygun. Sel & Taşkın forumundaki sabit konuda altyapı ve can güvenliği bilgisi için kaynak zorunluluğu açıkça yazılı; 27 Mayıs akşamı da bu kural yürürlükteydi. İletişim açısından: SicakDalga07 haklı. Mesaj kaldırma bildirimi tek kelimelik olmamalı. Moderatör ekibiyle konuştuk; bundan sonra kaldırma bildiriminde hangi kural, tek cümle gerekçe ve nasıl düzeltilebileceği yazılacak. Bunu moderatör rehberine ekliyoruz. Mesajın 'doğrulayan var mı?' biçiminde yeniden yazılmasına Yağmur da açık; oradan devam edebiliriz. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - vurala82 - 29.05.2026 Hoş geldin! Yeni üyelerin gözlemleri bazen en değerlisi oluyor, çünkü taze gözle bakıyorlar. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - SinoptikAyse - 29.05.2026 (29.05.2026, 12:32)HavaAdmin Yazdı: İkinize de teşekkürler; tam da bu forumun amacı olan bir tartışma. Karar açısından: Yağmur'un işlemi kurala uygun. Sel & Taşkın forumundaki sabit konuda altyapı ve can güvenliği bilgisi için kaynak zorunluluğu açıkça...Karara bir cümle ekleyeyim: şiddetli hava forumlarında hızlı bilgi ile doğru bilgi çatıştığında her zaman doğru bilgi kazanır. Sel anında yanlış bir 'köprü kapandı' bilgisi, geç gelen doğru bilgiden daha tehlikelidir. Bunu üyeye kızmak için değil, kuralın gerekçesi olarak yazıyorum. SicakDalga07'nin kaynak titizliğini biliyoruz; bu olay istisna oldu. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - YesimFirtina - 29.05.2026 (29.05.2026, 04:14)KaradenizYagmur Yazdı: Mesajı kaldıran benim, gerekçemi yazayım. Mesajında 'Manavgat'ta dere taştı, köprü kapandı' ifadesi vardı. O saatte ne valilik ne AFAD ne de MGM böyle bir bildirim yayınlamamıştı; ertesi sabah anlaşıldı ki video 2024...Hoş geldin KaradenizYagmur, aramıza katıldığına sevindik. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - SicakDalga07 - 29.05.2026 (29.05.2026, 12:32)HavaAdmin Yazdı: İkinize de teşekkürler; tam da bu forumun amacı olan bir tartışma. Karar açısından: Yağmur'un işlemi kurala uygun. Sel & Taşkın forumundaki sabit konuda altyapı ve can güvenliği bilgisi için kaynak zorunluluğu açıkça...Tamam, ikna oldum. Videonun eski olduğunu öğrenince zaten kendime kızdım; başkasının rekor iddiasında istasyon soran ben, sel videosunda tarih sormamışım. Kararı kabul ediyorum, HavaAdmin'in bildirim iyileştirmesi için de teşekkür ederim. Başlık kapatılabilir. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - KaradenizYagmur - 29.05.2026 Teşekkürler, olgun bir kapanış oldu. Bildirim notlarını daha açıklayıcı yazacağım; o eleştiri yerindeydi. Manavgat çevresinden birinci elden yağış gözlemin olursa Sel & Taşkın'a beklerim, Akdeniz tarafında gözümüz kulağımız az. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - cemil77 - 29.05.2026 Hoş geldin! Bölgesel forumları takip et, İç Anadolu başlığı çok aktiftir. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - osmaniyeliguler - 30.05.2026 (29.05.2026, 12:32)HavaAdmin Yazdı: İkinize de teşekkürler; tam da bu forumun amacı olan bir tartışma. Karar açısından: Yağmur'un işlemi kurala uygun. Sel & Taşkın forumundaki sabit konuda altyapı ve can güvenliği bilgisi için kaynak zorunluluğu açıkça...Hoş geldin HavaAdmin, umarım uzun süre bizimle kalırsın. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - EgeliRuzgar - 30.05.2026 Dışarıdan izleyen biri olarak: bu başlık forumun nasıl çalıştığına güzel bir örnek oldu. Kızmadan, kırmadan, kişiselleştirmeden çözüldü; başka forumlarda böyle bir itiraz üç sayfa kavgayla biterdi. Yeni üyelere kural örneği olarak gösterilebilir. RE: Moderatör kararına itiraz: Sel & Taşkın'daki mesajım neden kaldırıldı? - DamlaFirtina - 30.05.2026 Hoş geldin! Yalova tarafından gözlem paylaşırsan çok seviniriz, o bölgeden pek üyemiz yok. |