HavaForumu
Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Diğer ... (https://havaforumu.com/forum-81.html)
+--- Forum: Faydalı ve Meteorolojik Bilgiler (https://havaforumu.com/forum-88.html)
+--- Konu: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği (/thread-25.html)

Sayfalar: 1 2

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - EgeliRuzgar - 20.06.2025

Ayşe, sözlüğe küçük bir deniz notu: su hortumu bölümüne 200 metre yakınında 40 knot üstü ani rüzgar olabileceğini ve yelkenin indirilmesi gerektiğini ekler misin? Kıyıdaki yelkenciler bu forumu okuyor, işe yarar. CAPE'yi hâlâ tam sindiremedim ama knot'u anlıyorum; birimlerden birini bileyim yeter.

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - Meteozeki - 25.06.2025

(16.06.2025, 16:44)HavaAdmin Yazdı: Elinize sağlık Ayşe Hanım; bu sözlük yeni üye karşılama mesajına da eklendi. Küçük bir terim notu: Türkiye'de kara üzerindeki dönen sütun için hortum, deniz üzerindeki için su hortumu kullanıyoruz; kasırga tropikal...
Aylık tahminlerin ne kadarı tutuyor sizce?

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - ayhan_77 - 04.09.2025

(25.06.2025, 21:54)Meteozeki Yazdı: Aylık tahminlerin ne kadarı tutuyor sizce?
Sıcaklık rekoru Ege için kaç derece?

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - buluttuba - 29.09.2025

(13.06.2025, 19:44)SinoptikAyse Yazdı: Bu forumda sık geçen kararsızlık terimlerini tek yerde toplamak istedim. Yeni üyeler mesaj yazmadan önce bir kez okusun; eksik gördüğünüz terimi yanıt olarak yazın, uygun olanları buraya işlerim. 1. Kararsızlık...
Modellerde 27 Eylül için işaret var, takipte kalalım.

Teşekkürler, açıklaman modelleri yeni öğrenenler için bile çok anlaşılır.

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - akgun04 - 29.10.2025

Elinize sağlık, hepiniz çok güzel katkı vermişsiniz.

Teşekkürler, açıklama için minnettarım.

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - DamlaFirtina - 13.11.2025

(20.06.2025, 20:44)EgeliRuzgar Yazdı: Ayşe, sözlüğe küçük bir deniz notu: su hortumu bölümüne 200 metre yakınında 40 knot üstü ani rüzgar olabileceğini ve yelkenin indirilmesi gerektiğini ekler misin? Kıyıdaki yelkenciler bu forumu okuyor, işe yarar...
Dolu fırtınası sera üreticilerini vurdu, Marmara çiftçisi zor durumda.

Bence bu kez yanılıyorsun, sistem hızla zayıflıyor.

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - cemil77 - 26.11.2025

Kayseri -4°C, ilk kar bugün düştü, hemen kaydettim.

Rüzgar yön değiştirdi, artık kuzeyden esiyor ve belirgin soğudu.

RE: Konvektif Terimler Sözlüğü: CAPE, Shear, Süper Hücre ve Dolu Boyutu Ölçeği - sezgin_79 - 25.09.2026

Elektrikler gitti, jeneratörle yazıyorum; İç Anadolu fırtınası ciddi.