HavaForumu
Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - Yazdırılabilir Versiyon

+- HavaForumu (https://havaforumu.com)
+-- Forum: Diğer ... (https://havaforumu.com/forum-81.html)
+--- Forum: Meteorolojik Ar-Ge (https://havaforumu.com/forum-86.html)
+--- Konu: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) (/thread-129.html)

Sayfalar: 1 2 3

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - ozane - 18.09.2026

Bu arada, Bu fırtınanın adı var mı, Avrupa'dan gelen sistem mi? Herkese iyi akşamlar.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - cemil77 - 18.09.2026

Kayseri şu an 18°C, basınç hızla düşüyor, bir şeyler geliyor.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - sanliurfaHavasi - 18.09.2026

Şanlıurfa şu an 27°C, batıdan kara bulutlar geliyor, sağanak yakın.

GFS ile gerçek gözlem arasındaki fark dikkat çekici, sapma büyük.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - mutlub - 18.09.2026

(18.09.2026, 05:14)SicakDalga07 Yazdı: Antalya'da aynı arıza her Eylül'de: yazın tek damla yağmadığı için huniyi kimse açmıyor, ilk sağanakta sıfır. Bende geçen yıl süzgeçte ölü bir kertenkele çıkmıştı. Halil'in 3. adımındaki elle çevirme testi ile önce...
Doğru tespit, ben de İzmir için benzer bir tablo bekliyorum.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - ferdafirtina - 18.09.2026

Yağmur yerine sadece bulut geçti, yine kuru kaldık.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - kar_Busra - 18.09.2026

(18.09.2026, 12:31)UnluM65 Yazdı: İzmir şu an 23°C, hava puslu ama yağış yok.
Bu yaz sıcaklığı kadar nemi de rekor kırdı.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - KaradenizYagmur - 19.09.2026

Egeli, doğru yapıyorsun; kalibrasyondan sonra bir de gerçek yağışla karşılaştır. Manuel kabı huninin 1 m yanına, aynı yüksekliğe koy, ilk üç sağanakta iki değeri yan yana yaz. Kepçe her zaman şiddetli yağışta biraz eksik sayar; hafif yağışta tuttuğu halde 30 mm/saat sağanakta %8 eksik okuması normaldir. Bu farkı bilmeden "MGM'den az yağdı" demek yanlış olur. Kaynak: kendi 4 yıllık karşılaştırma tablom, isteyene gönderirim.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - HacerOdabasi01 - 19.09.2026

Termometre 31 derece, kaldırımlar boş, herkes evde perdeleri kapatmış.

Fırtına ile birlikte sıcaklık 10 derece birden düştü.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - EgeliRuzgar - 20.09.2026

Sonuç: vidaları çeyrek tur çevirdim, yavaş 100 ml testi 4,6 mm verdi. Bugün, 21 Eylül öğleden sonra, 40 dakikalık sağanakta Davis 11,4 mm, manuel kap 11,8 mm yazdı; MGM Çeşme değeriyle de yakın. Yağmur'un dediği gibi üç sağanak daha karşılaştıracağım.

Halil, SicakDalga, Yağmur: teşekkürler. Ders: yaz sonunda huniyi açmadan ilk yağmuru bekleme. Gelecek yıl Ağustos sonu takvime "örümcek tahliyesi" yazdım.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - aktas_nevsehir - 20.09.2026

Bu yağış İç Anadolu için mevsim normallerinin üzerinde.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - ModelciKemal - 21.09.2026

(20.09.2026, 06:02)EgeliRuzgar Yazdı: Sonuç: vidaları çeyrek tur çevirdim, yavaş 100 ml testi 4,6 mm verdi. Bugün, 21 Eylül öğleden sonra, 40 dakikalık sağanakta Davis 11,4 mm, manuel kap 11,8 mm yazdı; MGM Çeşme değeriyle de yakın. Yağmur'un dediği gibi üç...
Bu başlıkta yağmur yağdırmak için model bakılmadı, huni temizlendi, sorun çözüldü. Forumun en verimli konusu. Not: 21 Eylül sağanağını ECMWF 00z Çeşme için 8 mm vermişti, gerçekleşen 11,4; kepçe hatası değil model hatası. Egeli, karşılaştırma tablonu Ölçüm forumuna koyarsan doğrulama arşivine girer.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - betul94 - 22.09.2026

(21.09.2026, 01:32)ModelciKemal Yazdı: Bu başlıkta yağmur yağdırmak için model bakılmadı, huni temizlendi, sorun çözüldü. Forumun en verimli konusu. Not: 21 Eylül sağanağını ECMWF 00z Çeşme için 8 mm vermişti, gerçekleşen 11,4; kepçe hatası değil model...
Bu yağış ne kadar sürecek, bilgisi olan var mı?

Sağanak bitti, gökyüzü açıldı, hava serinledi. 🌤️

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - serefy - 25.09.2026

Bu sıcaklarda hayvanlara da su bırakın, kuşlar bile zorlanıyor.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - Bayram_Nevsehir - 26.09.2026

Bence yanlış yorumluyorsun, o renk skalası milimetre değil santimetre.

Katılmıyorum, Nevşehir için verilen değerler bana çok yüksek geldi.

RE: Davis Vantage Pro2 yağış ölçer sürekli 0 gösteriyor, ne yapmalıyım? (Çeşme) - cemc - 26.09.2026

(18.09.2026, 12:25)gokyuzuEbru Yazdı: EgeliRuzgar sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Bu yıl Eylül ayı yağış açısından çok fakir geçti.