|
Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - Yazdırılabilir Versiyon +- HavaForumu (https://havaforumu.com) +-- Forum: Diğer ... (https://havaforumu.com/forum-81.html) +--- Forum: Meteorolojik Videolar ve Resimler (https://havaforumu.com/forum-87.html) +--- Konu: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) (/thread-75.html) Sayfalar:
1
2
|
Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - BulutKovalayan - 15.01.2026 Merhaba, yönetimin isteğiyle bu forumun rehberini hazırladım; eksik gördüğünüz yeri yazın, birlikte düzeltelim. 1. Paylaşım kuralları
2. Başlık formatı Kapadokya üzerinde mammatus bulutları (25 Eylül 2026, 18:40) Yer + olay + tarih ve saat. 'Muhteşem manzara' gibi başlıklar düzenlenir. 3. On temel bulut türü Kod: Yüksek (6-12 km)
Cirrus (Ci) ince tel, at kuyruğu; cephe habercisi
Cirrocumulus (Cc) küçük beyaz taneler, gölgesiz
Cirrostratus (Cs) süt gibi perde; güneş halesi yapar
Orta (2-6 km)
Altocumulus (Ac) koyun sürüsü; lentikuler alt türü dağ arkasında mercek
Altostratus (As) gri perde, güneş buzlu cam ardında gibi
Nimbostratus (Ns) koyu, kalın, sürekli yağış bulutu
Alçak (0-2 km)
Stratus (St) sis gibi düz tabaka, çisenti
Stratocumulus (Sc) yuvarlanmış gri-beyaz kütleler, aralıklı
Cumulus (Cu) pamuk; humilis (yassı), mediocris, congestus (kule)
Dikey gelişimli
Cumulonimbus (Cb) calvus (tepesi yuvarlak), capillatus (örs); sağanak, dolu, şimşek4. Çekim notları
Sorular ve düzeltmeler bu başlığa. İyi ışıklar. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - mesut_hava - 15.01.2026 (15.01.2026, 05:20)BulutKovalayan Yazdı: Merhaba, yönetimin isteğiyle bu forumun rehberini hazırladım; eksik gördüğünüz yeri yazın, birlikte düzeltelim. 1. Paylaşım kuralları Yalnızca kendi çektiğiniz kareler. Başkasının fotoğrafı, izinle bile olsa, bu forumda...Eline sağlık, gökkuşağı çok net çıkmış. 🌈 Bu bulut türü nedir, adını bilen var mı? RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - HavaAdmin - 15.01.2026 Teşekkürler, rehber sabitlendi. Küçük bir ekleme yaptım: bulut türü tereddüdü olan kareler için 'Bu hangi bulut?' başlığı açılabilir, ama başlıkta soru işareti olsun ve konum-saat yine zorunlu. Meteoroloji eğitimi forumundaki bulut atlası konusuna da bağlantı verdim; ikisi birbirini tamamlıyor. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - mutlub - 15.01.2026 Bu bulut lentikular mı? İzmir üzerinde görmek nadirdir. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - KoseY04 - 15.01.2026 Kar yağarken dışarı çıkıp fotoğraf çekmek ayrı bir keyif. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - aktas_nevsehir - 15.01.2026 Fotoğrafta görülen sis tabakası çok etkileyici. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - OzkanE89 - 15.01.2026 (15.01.2026, 20:37)aktas_nevsehir Yazdı: Fotoğrafta görülen sis tabakası çok etkileyici.Fotoğraf telefonla mı çekildi, çok kaliteli görünüyor. Fotoğrafı büyütünce kar tanelerinin şekli bile görünüyor. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - hamza.uslu - 15.01.2026 (15.01.2026, 05:20)BulutKovalayan Yazdı: Merhaba, yönetimin isteğiyle bu forumun rehberini hazırladım; eksik gördüğünüz yeri yazın, birlikte düzeltelim. 1. Paylaşım kuralları Yalnızca kendi çektiğiniz kareler. Başkasının fotoğrafı, izinle bile olsa, bu forumda...Yağmurlu havada Akdeniz dağları sisle kaplandı, manzara harika. Kadraj çok iyi, dağ, bulut ve göl aynı anda. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - zafermeteo - 15.01.2026 Gün batımı renkleri inanılmaz, filtre var mı? RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - IstasyonHalil - 16.01.2026 Rehber çok iyi. Teknik bir ekleme önereyim: fotoğraf verisi (EXIF) içinde konum kaydı açıksa ve kare evin bahçesinden çekildiyse paylaşmadan önce konumu kapatmak isteyebilirsiniz; ilçe bilgisi yeterli, koordinat gereksiz. Bir de timelapse için aralıklı çekim yapanlar pil ısınmasına dikkat etsin, yazın 40 derece sıcakta gövde kendini kapatıyor. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - BulutKovalayan - 16.01.2026 (16.01.2026, 02:20)IstasyonHalil Yazdı: Rehber çok iyi. Teknik bir ekleme önereyim: fotoğraf verisi (EXIF) içinde konum kaydı açıksa ve kare evin bahçesinden çekildiyse paylaşmadan önce konumu kapatmak isteyebilirsiniz; ilçe bilgisi yeterli, koordinat...Halil, EXIF notu çok yerinde, kurallara ekledim. Pil konusunda da haklısın; Temmuz'da Ürgüp'te 38 derecede gövde iki kez uyarı verdi, şimdi gölgelik bez taşıyorum ve uzun timelapse'lerde harici pil kullanıyorum. Teşekkürler. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - sanliurfaHavasi - 16.01.2026 Fotoğraf muhteşem, hangi saatte çektin? Kar manzarası olarak forumda gördüğüm en iyilerden biri. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - SinoptikAyse - 16.01.2026 Meteorolog gözüyle bir öneri: bulut fotoğrafı paylaşırken o günün sinoptik durumunu tek cümleyle eklemek çok öğretici oluyor; örneğin 'Cirrus: 24 saat sonra soğuk cephe geçti'. Böylece forum bir bulut atlasından fazlası olur. Zorunlu değil, teşvik. Rehber için teşekkürler; 'sansasyon yok' ilkesi fotoğraf başlıklarında da geçerli, 'kıyamet bulutu' başlıkları düzenlenir. RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - Hayriye_Usak - 16.01.2026 (16.01.2026, 02:20)IstasyonHalil Yazdı: Rehber çok iyi. Teknik bir ekleme önereyim: fotoğraf verisi (EXIF) içinde konum kaydı açıksa ve kare evin bahçesinden çekildiyse paylaşmadan önce konumu kapatmak isteyebilirsiniz; ilçe bilgisi yeterli, koordinat...Bulut gölgelerinin tepelere düşüşü çok etkileyici, eline sağlık. Kardan adam yapıldı, fotoğraflar birazdan gelir. ☃️ RE: Fotoğraf Paylaşım Kuralları ve Bulut Türleri Rehberi (10 temel tür) - sanliurfaHavasi - 16.01.2026 Fırtına bulutunun raf yapısı çok net, ders kitabına konulur. |